Kiolvasztott csirkemellet vissza lehet még fagyasztani?
Sajna nem tudtam tegnap elcsomagolni, mert ugye össze szoktam vágni, lesózni, fűszerezni, és fél kilójával elcsomagolni.
Nos én lefagyasztottam és ma vizben kiolvasztottam, és hát ki ment a fejemből hogy én ezt fagyasztani szoktam, ha lefagyasztom újra lesz valami baja?
NEM!
Süsd meg, vagy főzd meg - utána újra lefagyaszthatod. De nyersen NEM!
Föleg a fehérjetartalmú élelmiszerekre vonatkozik a visszafagyasztás tilalma.
Az ok, hogy a fagyasztás nem pusztítja el a húsokon mindig meglévö kórokozókat, a fagyasztással csak megáll a szaporodásuk.
Ha felolvasztasz valamit, akkor egyrészt ezek újra aktívak lesznek, másrészt a felovadás során a sejtek egy része sérül és könnyebben be tudnak jutni a kórokozók - ezért hamarébb meg tud elvileg romlani, csak ezt általában a hökezelés megakadályozza.
Ha visszafagyasztod, akkor a következö kiolvasztásnál sokkal több kórokozó van jelen, meg sokkal több sérült sejt van, azaz könnyebben elöfordul, hogy megromlik a hús.
A zöldségféléket más okból nem jó többször fagyasztani, ezek kiolvasztásakor a sejtfalak jó része sérül - ezért lesz löttyedt, ha a fagyasztott zöldségeket kiolvasztva készíti el valaki és nem ahogy kellene, még fagyosan kezdeni sütni-fözni. Ha kiolvasztás után vissza lesz fagyasztva, akkor a következö alklaommal mindenképpen szétmegy, gusztustalan álalgú lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!