Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Kiolvasztott csirkemellet...

Kiolvasztott csirkemellet vissza lehet még fagyasztani?

Figyelt kérdés

Sajna nem tudtam tegnap elcsomagolni, mert ugye össze szoktam vágni, lesózni, fűszerezni, és fél kilójával elcsomagolni.

Nos én lefagyasztottam és ma vizben kiolvasztottam, és hát ki ment a fejemből hogy én ezt fagyasztani szoktam, ha lefagyasztom újra lesz valami baja?



2020. jún. 22. 16:49
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Tehát úgy értem, hogy ma összevágnám, sóznám, fűszerezném, és újra fagyasztanám.
2020. jún. 22. 16:50
 2/12 anonim válasza:
100%
Nem ajánlott kétszer lefagyasztani.
2020. jún. 22. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
91%
Párold le, utána lefagyaszthatod. Nyersen ne!
2020. jún. 22. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

NEM!


Süsd meg, vagy főzd meg - utána újra lefagyaszthatod. De nyersen NEM!

2020. jún. 22. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Holnap lesz belőle kaja készítve, addig hűtőben eláll, vissza már nem fagyasztom, nem kell a hülyeség. :D
2020. jún. 22. 17:17
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem! Ha már egyszer kiolvadt, tilos visszafagyasztani! Inkább süsd meg, utána még el lehet tárolni pár napig.
2020. jún. 22. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem! Ha megsütöd, akkor úgy készen lefagyaszthatod, de nyersen nem fagyaszthatod újra.
2020. jún. 22. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Így van: sütve-főzve ismét lefagyaszthatod, de csak azért, mert lesóztad, fűszerezted, az nem elég.
2020. jún. 22. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én még kezdő háziasszony vagyok, és így ezeket elolvasva megkérdezném, miért nem szabad újra lefagyasztani? Csak a húsra vonatkozik ez, vagy semmi fagyott dolgot nem szabad visszafagyasztani (gyümölcs, kenyér, főzelék, stb.)? Mi baja lesz, ha visszafagyasztom?
2020. jún. 22. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Föleg a fehérjetartalmú élelmiszerekre vonatkozik a visszafagyasztás tilalma.

Az ok, hogy a fagyasztás nem pusztítja el a húsokon mindig meglévö kórokozókat, a fagyasztással csak megáll a szaporodásuk.

Ha felolvasztasz valamit, akkor egyrészt ezek újra aktívak lesznek, másrészt a felovadás során a sejtek egy része sérül és könnyebben be tudnak jutni a kórokozók - ezért hamarébb meg tud elvileg romlani, csak ezt általában a hökezelés megakadályozza.

Ha visszafagyasztod, akkor a következö kiolvasztásnál sokkal több kórokozó van jelen, meg sokkal több sérült sejt van, azaz könnyebben elöfordul, hogy megromlik a hús.


A zöldségféléket más okból nem jó többször fagyasztani, ezek kiolvasztásakor a sejtfalak jó része sérül - ezért lesz löttyedt, ha a fagyasztott zöldségeket kiolvasztva készíti el valaki és nem ahogy kellene, még fagyosan kezdeni sütni-fözni. Ha kiolvasztás után vissza lesz fagyasztva, akkor a következö alklaommal mindenképpen szétmegy, gusztustalan álalgú lesz.

2020. jún. 22. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!