Vásároltok gyümölcsöt 2000 forint/kg áron?
Alig veszek, mert brutális ára van. Sok oka van. Tavasszal elfagyott sok gyümölcs, utána jött a szárazság. A vírus miatt nincs aki leszedje. A viszonteladók pedig pofátlan hasznot raknak rá a felvásárlás után.
Sokat sétálok a környékünkön, szinte mindenhol van meggyfa. Azt látom, hogy senki nem szedi le. Tényleg nem értem az okát.
Nem veszek.
Van három cserép folyton érő eper, és meggyfa az udvaron. Esszük azt, és örülök, hogy kertes házban lakunk.
Málnát és társait idén kihagyjuk. Még decemberben is olcsóbb volt egy dobozzal.
Fagyasztva vettem málnát, abból csináltam turmixot. Teljesen olyan, mint a friss, de (egyelőre) olcsóbb.
Ősszel ültetek a kertbe bogyós gyümölcsöt, barackot is. Lassan attól tartok, hogy másképp nem jutunk hozzá.
Nem.
Azért ilyen drága, mert elfagyott a gyümölcsök virága, aztán szárazság volt. Mikor a szerencsétlen bokronkénti három túlélő eper érett volna, rájött az eső és attól a maradék is elrothadt. Az a csoda, hogy van még egyáltalán eper.
Mi gyümölcsöt (almán meg ilyeneken kívül) idén csak cseresznyét vettünk pont ma, szedd magad akcióban 300 ftért kilóját. Mást valószínűleg nem is veszünk, maximum barackot, ha lesz valahol olcsón. Málnánk, ribizlink és szedrünk van a kertben, szilva is lesz remélhetőleg. Az epertövek sajnos kidöglenek folyamatosan, nem szeretik a földünket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!