Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi az az újkrumpli?

Mi az az újkrumpli?

Figyelt kérdés
Sehol sem találtam erről infót. Hogy néz ki, mi a különbség a régi és az új között és miért fontos egyáltalán, hogy van új meg nem új? Színe? Íze? Felhasználása? Honnan tudjam, hogy nekem mi van itthon?

2020. jún. 2. 14:21
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm #20, igen, érthetőbb, bár nem lettem előrébb, mert az enyém is kicsírázott meg meg is fonnyadt kicsit, akkor az azt jelenti, hogy nem új volt?

Amúgy nem M.o.n élek, nem is Európában, tehát itt tán más krumplifajták vannak.

Egyébként meg hámoztam is ma, főztem is, sütöttem is, mindkettő ehető lett szerencsére.

2020. jún. 2. 21:12
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az öreg krumpli lesz.

Én a csírázásnak indultat héjában megfőzőm, még melegen lehúzom a héját és áttöröm és lisz , só, tojás hozzáadásával készítek egy jó sűrű masszát.

Lisztes deszkán kinyújtom , kiszaggatom kör alakúra és olajban kisütöm. Nem tudom mi a neve, de az egyik kedvencem. Épp most is ezt csinálok. Nevezzük krumplis pogácsának. Néha , ha olyanom van, akkor megkenem tojással a tetejét és sütőben tepsire rakva megsütöm. Ezzel nagyon sok krumplit lehet "elpusztítani".

2020. jún. 2. 21:20
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz gyúródeszkát összekenni, akkor kanállal is kiszedhetsz a masszából, belegörgeted réteslisztbe és tenyérrel kilapítod kb 8 mm-esre, aztán mehet az olajba 4-5 db. Mire megsül, addigra megint csinálsz golyókat és sütés előtt kilapítod.
2020. jún. 2. 21:25
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
#22 szerintem az a dödölle (plusz dinsztelt hagyma)
2020. jún. 2. 23:33
 25/28 anonim ***** válasza:
33%

Az ovisom tudja mi az, simán megismeri.

Debilnek tetszel lenni?

2020. jún. 3. 00:02
 26/28 A kérdező kommentje:

Kedves 25. válaszoló! Az ovisok azt tudják, amit a szüleik és az óvó nénik, netán szomszédok tanítottak neki. Ahány ovis a világon, annyiféle tudás. Én meg igencsak régen voltam már ovis, akkor tán én is tudtam, azóta el is felejthettem, pláne, ha ez nem tartozik életem legfontosabb kérdései közé. Közben meg hidd el, hogy bőven több dolgot tudok, mint az ovisod, ahogy elég sok olyan ovist is tudok neked mutatni, aki nem ismeri fel magától.

A másik minősítésével meg csak a saját magad minősítését provokálod ki, amely szintedre én nem süllyedek le, de nem is szükséges, a válaszod jelenleg 36%-os értékelése egész objektív minősítés, azon túl, hogy tényleg nem hasznos.

Nem irigylem a szegény ovisodat, hogy minden bizonnyal vele is így kommunikálsz, összehasonlítva, lekezelően, lenézően, megalázóan. Szegény gyerek!

Én értem, hogy mi volt a mondandód célja és a szándéka, amin szintén lehet vitatkozni, hogy idevaló vagy sem, ám mégis a kifejezési módja a legzavaróbb. Szerinted annyira evidens a különbség, hogy még egy kisgyerek is meg tudja mondani? Akkor mondd azt, bár ez még mindig nem teszi a hozzászólásodat hasznossá. A második mondatod céljának és szándékának viszont semmi mást nem tudok megállapítani, mint a gonoszkodás, bántás, amellyel nekem nem elég a nem hasznos gomb megnyomása, mert én hiszek abban, hogy személyesen neked célzott szavaim változást indíthatnak el benned, amelyet én csupa szeretetből mondok. El tudom képzelni, hogy te is ezt a kommunikációs stílust tanultad el a te szüleidtől a te ovis korodban, ahogy sokunk, amit sajnálok, ám sosem késő lelkileg is felnőtté válni, nem csak biológiailag és felelősséget vállalni a tetteinkért, szavainkért és változtatni a belénk égetett programon, amint belátjuk, hogy ez nekünk sem tesz jót. Te is képes vagy rá, én hiszek benned és az én szeretetem erejében is, amellyel eme sorokat most neked írtam.

2020. jún. 3. 10:51
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

És akkor a feszültség oldására jöjjön egy ovis vicc.

Két ovis beszélget...

1 - Be-be-beeee, az én anyukám toalett kacsát használ , ami a perem alatt is tisztít.

2 - Be-be-beee, mi meg nem szarunk a perem alá...

2020. jún. 3. 11:29
 28/28 A kérdező kommentje:
Nevetés helyett hasznosnak jelzés, mert éljen a tényleg legjobb feszültségoldó eszköz, a humor! :)
2020. jún. 3. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!