Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi az az újkrumpli?

Mi az az újkrumpli?

Figyelt kérdés
Sehol sem találtam erről infót. Hogy néz ki, mi a különbség a régi és az új között és miért fontos egyáltalán, hogy van új meg nem új? Színe? Íze? Felhasználása? Honnan tudjam, hogy nekem mi van itthon?

2020. jún. 2. 14:21
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
93%

Ahogy a neve is mondja: új.

Tehát friss termés.

Ha neked elég óta van még, tavalyi, pár hónapos, az még az öreg krumpliból van, amit tavaly szedtek vagy behozták külföldről.

2020. jún. 2. 14:33
 2/28 A kérdező kommentje:

Ja, szóval ez nem a fajtája vagy színe vagy mérete vagy ilyesmi, csak azért hívjuk újnak, hogy mikor termett?

És azt én honnan tudom, amikor megveszem?

2020. jún. 2. 14:36
 3/28 anonim ***** válasza:
88%
onnan hogy tobbet fizetsz erte. meg a heja papirszeruen hamlik
2020. jún. 2. 14:39
 4/28 anonim ***** válasza:
93%

Kétszer annyiba kerül, mint az öreg krumpli. :)

Sokszor még nincs is kifejlett állapotában, ekkor még kisebb, mint az öreg krumpli.

Sokszor oda is írják az üzletben.

Állagra kemény, semmi fonnyadás, ránc.

2020. jún. 2. 14:41
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
3-as jól eltalálta, tényleg az egyik ismertető jegye a hámló héj.
2020. jún. 2. 14:43
 6/28 anonim ***** válasza:
93%

Ha sárga héjú, akkor nem hámlós - de ez most mellékes. :)

Amúgy meg minden boltban, piacon ki van írva, hogy újkrumpli. Nem is értem, hol élt eddig a kérdező, a HOldon? :-D

2020. jún. 2. 14:45
 7/28 anonim ***** válasza:
89%

A múltkor ezt bírta kérdezni:

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__1..

Szórakozik.

2020. jún. 2. 15:02
 8/28 A kérdező kommentje:
Az nem az én kérdésem volt és az tán tényleg troll kérdés, ám én nem vagyok troll, de kösz, hogy megnevettettél. :) Én szerintem direkt a legolcsóbb krumplit kerestem és vettem és senki sem születik úgy, hogy mindent tudna és inkább itt kérdezem, mint anyukámat, ilyen egyszerű.
2020. jún. 2. 15:23
 9/28 anonim ***** válasza:
86%

Speciel az újkrumpli nem a legolcsóbb jelenleg, hanem a legdrágább, de hagyjuk!

Te ezek szerint valamilyen csoda folytán az életnek azon az oldalán sétáltál, ahol nem találkoztál (boltban, piacon, receptek között) az újkrumpli kiírással, ami ilyenkor már az olvasni tudó 6 évesek szemét is kiveri. Ha neked valamiért fontos, hogy ezt elhiggyük, ám legyen!

2020. jún. 2. 15:29
 10/28 anonim ***** válasza:
74%

Emlékszem én még arra az időre, mikor bekötötték hozzánk a vezetékes telefont. (jó régen volt)

Aztán életem első telefonhívását hogy hogy nem Budapestre kellett volna "címeznem".

A gyengébbek kedvéért mondanám, hogy én vidéki vagyok. :)

Szóval nem volt megadva a körzetszám. Erre felhívtam a tudakozót, hogy mi Budapest körzetszáma ?

Ezek ott azt hitték, hogy szórakozom velük. Pedig csak annyi történt, hogy voltam vagy 14 éves és még sosem telefonáltam sehová.

Na , azt gondolom, hogy a kérdező éppen ebben a cipőben jár. Nem látott még új krumplit és volt " képe" megkérdezni.

Talán nem kellene lehurrogni, mert lehet, hogy másban rátok verne , de piszkosul.

Amúgy meg ha vicces akarnék lenni, márpedig miért ne akarnék, akkor azt mondanám a kérdezőnek, hogy az új krumplit onnan a legkönnyebb megismerni, hogy van hozzá 1 év garancia.

:D

2020. jún. 2. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!