Mi az az újkrumpli?
Ahogy a neve is mondja: új.
Tehát friss termés.
Ha neked elég óta van még, tavalyi, pár hónapos, az még az öreg krumpliból van, amit tavaly szedtek vagy behozták külföldről.
Ja, szóval ez nem a fajtája vagy színe vagy mérete vagy ilyesmi, csak azért hívjuk újnak, hogy mikor termett?
És azt én honnan tudom, amikor megveszem?
Kétszer annyiba kerül, mint az öreg krumpli. :)
Sokszor még nincs is kifejlett állapotában, ekkor még kisebb, mint az öreg krumpli.
Sokszor oda is írják az üzletben.
Állagra kemény, semmi fonnyadás, ránc.
Ha sárga héjú, akkor nem hámlós - de ez most mellékes. :)
Amúgy meg minden boltban, piacon ki van írva, hogy újkrumpli. Nem is értem, hol élt eddig a kérdező, a HOldon? :-D
A múltkor ezt bírta kérdezni:
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__1..
Szórakozik.
Speciel az újkrumpli nem a legolcsóbb jelenleg, hanem a legdrágább, de hagyjuk!
Te ezek szerint valamilyen csoda folytán az életnek azon az oldalán sétáltál, ahol nem találkoztál (boltban, piacon, receptek között) az újkrumpli kiírással, ami ilyenkor már az olvasni tudó 6 évesek szemét is kiveri. Ha neked valamiért fontos, hogy ezt elhiggyük, ám legyen!
Emlékszem én még arra az időre, mikor bekötötték hozzánk a vezetékes telefont. (jó régen volt)
Aztán életem első telefonhívását hogy hogy nem Budapestre kellett volna "címeznem".
A gyengébbek kedvéért mondanám, hogy én vidéki vagyok. :)
Szóval nem volt megadva a körzetszám. Erre felhívtam a tudakozót, hogy mi Budapest körzetszáma ?
Ezek ott azt hitték, hogy szórakozom velük. Pedig csak annyi történt, hogy voltam vagy 14 éves és még sosem telefonáltam sehová.
Na , azt gondolom, hogy a kérdező éppen ebben a cipőben jár. Nem látott még új krumplit és volt " képe" megkérdezni.
Talán nem kellene lehurrogni, mert lehet, hogy másban rátok verne , de piszkosul.
Amúgy meg ha vicces akarnék lenni, márpedig miért ne akarnék, akkor azt mondanám a kérdezőnek, hogy az új krumplit onnan a legkönnyebb megismerni, hogy van hozzá 1 év garancia.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!