Hogy fertőtlenítitek a gyümölcsöket?
Szódabikarbónás vízzel le lehet mosni, az lúg, mint a szappan.
Ecetbe inkább nem tenném az epret, csak megenném utána.
A korona vírust sima vízzel nem mosod le.
És valószínűleg aki szedte annak rohadt koszos a keze.
Ezért én idén inkább kihagyom az epret.
Még lehet lenni nélküle.
Amit lehet illatmentes mosószerrel vagy szappannal mosok el. Pl. almát. Az epret nem dörzsölöm, csak tönkremenne tőle. Az illatmentes fontos, mert akárhogy is öblíted le utána, a mosogatószer illata rajta marad.
Úgy vagyok vele, hogy mosatlan kézzel sem túl szerencsés enni, vírustól függetlenül. És senki sem csak vízzel öblíti le a kezét, hanem szappannal mos kezet, mielőtt eszik vagy kaját készít. Én már a vírus előtt is úgy voltam vele, hogy ki tudja milyen szaros kézzel tapogatja össze valaki az almát előttem. Egyesek nem mosnak kezet wc-zés után. Vagy a buszon összefogdosunk mindent, a kapaszkodót, utána a kosarat, bevásárlókocsit, azon annyiféle baci van, ezért is mosunk kezet. Szappannal.
A gyümölcsöt sem szeretem úgy megenni, hogy nincs megmosva tisztítószerrer (szappannal vagy mosogatószerrel). Persze tudom, hogy mindent nem lehet, a málnát, szőlőt nem lehet így mosni. Szóval nálam is vannak kivételek.
De a körtét, szilvát stb. igen.
Ha nem mossuk meg, akkor ezzel az erővel koszos kézzel is ehetnénk. Vagy elég lenne a kezünket is leöblíteni csak vízzel. Minek is szappant használni?
Huhhh, lassan már eljutunk oda, mint pár éve az NLC fórumon egy lány, aki a darálthúst is domestos-os vízben mosta... :-D :-D :-D :-D
Most komolyan.... Miért nem elég a bő vízben mosás??
Egyébként én legjobban úgy szeretem a gyümölcsöket, ahogy leszakítom a fáról-bokorról. Igen, mosás NÉLKÜL!
Aki mindent kényszeresen fertőtlenít, annak az immunrendszere egyre gyengébb lesz, és a végén minden porszemtől megbetegedik!
Nyilván a járvány miatt jobban odafigyelünk a kézmosásra, de tök fölösleges a szélsőséges fertőtlenítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!