Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A petrezselyem értékesebb/drág...

A petrezselyem értékesebb/drágább, mint a pasztenák?

Figyelt kérdés
Érzésem szerint nekem rendszeresen paszternákot adnak pertezselyem helyett. Laikus vok....könnyen átb...nak
2020. máj. 16. 19:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Könnyen felismerhető, a paszternák egy dundi sárgarépához hasonló, de fehér ritka ahol kapni. Nem ba@nak át, te a drága fehérrépát veszed.
2020. máj. 16. 19:20
 2/13 anonim ***** válasza:
16%
Ha nem tudod megkülönböztetni az illatáról, ízéről, akkor miért nem mindegy neked?
2020. máj. 16. 19:59
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

A petrezselyemnél a levelek kúposan emelkedve kezdödnek, a pasztináknál meg egy gyürü alakú bemélyedés van a levelek töve körül.

[link]

2020. máj. 16. 20:14
 4/13 A kérdező kommentje:
#2 - nek: Nem mindegy, mert ne ba...szanak át (nem szereti az ember az ilyet általában). #3 -nak: Olyankor és olyan formában szoktam vásárolni, amikor nincs rajta a levélzete....így ez a tényező nem tud segíteni a felismerésben. Az 1. válaszolónak is van mit mondanom (ellenkezvést): Én éppen hogy olyan alakú fehérrépákat szoktam venni, amit leírtál. Tehát, mégiscsak rizikó, hogy paszternák. Viszont, egy (számomra) lényegi kérdést szépen megkerültetek: Drágább-e az egyik, mint a másik, és milyen mértékben? Nekem úgy rémlik, mintha a paszti sokkal olcsóbb lenne...
2020. máj. 16. 22:12
 5/13 anonim ***** válasza:
79%
Paszternák termesztése sokkal egyszerűbb és gazdaságosabb. Tehát azért olcsóbb. Valóban aki nem ismeri fel, könnyen fizethet zöldségárat a paszternáért.
2020. máj. 16. 22:23
 6/13 anonim ***** válasza:
20%
5 ös vagyok.Zöldség az a fehérrépa, szaknyelven pedig gyökér
2020. máj. 16. 22:27
 7/13 anonim ***** válasza:
75%
Tekintve, hogy összekeverhezetlen, mivel a szine, a textúrája és az íze is más, igencsak meglepődnék, ha nem tünne fel nemed a különbség
2020. máj. 16. 23:41
 8/13 anonim ***** válasza:
72%
Aki nem jártas a zöldségfélékben, színét és a textúráját összekeverheti! Ízét márcsak főzés után tudja meg, ami valójában nagyon különbözik!
2020. máj. 17. 07:25
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
A 3-as vagyok: nem azt írtam, hogy a zöldjét kell nézni, hanem azt a végét a répának: ha kúpos, akkor petrezselyem, ha bemélyedt gyürü van, akkor pasztinák! Ezek akkor is láthatóak, ha nincs levele, ez a gyökér része és mindig látható.
2020. máj. 17. 07:52
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Itt egy link, ugyan nem magyarul, de a második képen nagyon jól látható a különbség:

[link]

A bal oldali a petrezselyem, a jobb oldali a pasztinák. A gyökér szine, mérete, formája igen eltérö lehet a hivatalostól, de a gyökßer nyaka mindig egyértelmü!

2020. máj. 17. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!