A saját értékrended szerint egészségesen étkezel? Ha nem, miert nem?
Arrol nem vitatkozom, mi az egeszseges, mert mindenkinek mas a velemenye errol, es ez igy van jol.
A kerdesem az, hogy a sajat nezeteid szerint te egeszsegesen taplalkozol.
Egy 10-es skalan hanyasra osztalyoznad magad? 1-nagyon egeszsegtelen , 10 - szuper egeszeeges
Ha nem taplalkozol egeszsegesen, annak mi az oka?
-akaratgyengeseg?
-lustasag?
-penzhiany?
-egyszeruen nem erdekel?
Nem. 10/2.
Egyszerűen nem ízlenek a zöldségek és a mentes-egészséges ételek. A legtöbbje annyira nem, hogy meg sem bírom enni, amíg nem szédelgek az éhségtől. Tudom, hogy azokat is sokféleképpen el lehet készíteni, de egyik sem győzött meg.
kb 8
figyelek az egészséges étkezésre, de van hogy megkívánok olyat, ami nem számít annak
szerintem mértékkel belefér ez is, így nem csinálok belőle nagy ügyet és nem is akarok magamtól megvonni mindent (a mennyiségre persze figyelek)
néha, ha stresszes vagyok akkor kicsit engedékenyebb vagyok magammal ilyen téren, ezen még lehetne javítani
5-6/10
Okai szintén 10-es listán
Akaratgyengeség 7
lustaság 7
pénzhiány 5
nem érdekel 4
6-nak mondanám
Ha bírok uralkodni az agyam felett, akkor nagyon gészségesen eszem, csak sajnos mivel nincs (még) súlyfeleslegem és elég stresszes vagyok sokszor megkívánok pizzát és hasonló nem túl egészséges dolgokat és nem mondok rá nemet. Egyben nem bírok egy egész adag rendelt ételt megenni, így felezem két étkezésre és máris ott tartok, hogy a napi 3 fő étkezésből 2 egészségtelen volt. A heti hét nap, mondjuk 2-3 ilyen van általában, ami azért elég sok, hiába eszem a többi nap rettentő egészségesen. Szóval nálam az önuralom hiányzik. Illetve, ha jobban belegondolok miért jut eszembe pizzát rendelni a megkívánáson kívül azért időnként közrejátszik a lustaság is, mert nincs kedvem főzni vagy épp amikor nagyon pörög az agyam és haladnék a munkával itthon időm sincs rá.
Összefoglalva: Önuralom hiány, lustaság, időhiány..
10/5
Van pár egészséges dolog amit nem szeretem és hanyagolom.
Amiket meg tudnék enni bármikor és barmennyit alma pomelo padlizsán koktélpardiclsm stb nos ezek nem a legolcsobbak ....
Így muszáj kompromisszumot kötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!