Mi a véleményetek a Maggi/Knorr alapporokról? Tényleg olyan rosszak, mint azt sokan állítják?
9-es: a tejszínes rakott krumpli por összetevői..
Összetevők
Kukoricakeményítő, Szárított zöldségek 21% (vöröshagyma 16%, fokhagymapor 5%), Búzaliszt, Sovány tejpor, Szárított élesztőkivonat (élesztőkivonat, étkezési só), Füstölt sertésszalonnazsír (füstölt sertészsír, antioxidáns: rozmaringkivonatok), Marhazsír (marhazsír, antioxidáns: rozmaringkivonatok), Őrölt fűszerek (fehér bors 1,3%, szerecsendió 1,2%, kurkuma), Szárított petrezselyem 1,2%,
3-400 ft. A lényege: egy kis keményítő, meg a fűszerek... Amik tizedennyibe se kerülnek.
Mert ugye tejszínt pluszban kell hozzáaadnod…
11, lehet, de ha simán tejszínt öntök rá, akkor nem lesz olyan finom krémes a szmötyi rajta. Ha egyszer a páromnak bejön? :) Mondhatnám, hogy a fűszer mindegy, mert én pluszban fűszerezem a húst és a krumplit is, de pl ha a felsorolt fűszereket használom alap nélkül, akkor sem lesz ilyen az összhatás.
Nyilván a tartósítószerek meg az egyéb vackok a bűnösek, de ez van. :) Én nem érzem cikinek, mert enélkül is tudok főzni, de van 4-5 kaja, amit szeretek alapozni, szerintem finomabbak, mintha magamtól csinálom.
Sajnos ez a cikk már nem elérhető, de a lényeget megtaláltam egy fórumon....
"Aromapróféták
Civilizált világunk hemzseg a drogfüggő állatoktól, amelyeket senki sem gyógyít. A dílereket sem körözik. A kutyák és a macskák, haszonállatok tömegei élnek műaromamámorban a legismertebb tápszereknek köszönhetően. A nagyipari tápkeverékek kellemetlen alapízét ugyanis száz meg száz aromatrükkel fedik el a gyártók, másképp az állat hovatovább nem venné észre, hogy táplálékkal áll szemben.
.....
........
Jószághizlaláshoz gyakran használnak mesterséges édesítőszert, mert ez – más szubsztanciapótlókhoz hasonlóan – azt üzeni az emésztőrendszernek, hogy készüljön fel dús szénhidrátok, zsírok, egyebek emésztésére. Amikor a szervezet az ígértnél szegényesebb tápot kap, vagyis becsapták, a fölöslegesen termelt nedvek kielégületlenséget, savasodást, pszeudoéhséget okoznak. Az emlős még több tápot kér, hisztérikus éhsége támad, elégedetlenség vesz rajta erőt. Így lesz szenvedélybeteg a hízósertés: egyre több műtápot kér, függővé válik, természetellenesen felpumpálódik.
Hasonló folyamatok mennek végbe akkor, amikor egy főemlős „lájtos” termékeket, aluljáró-pogácsát, gyümölcsjoghurtot, zacskós levest fogyaszt, esetleg az ismert gyorséttermekbe jár. Epres joghurtjába fűrészporból készül a növényi eredetű aroma (alkohol, víz és más adalékok hozzáadásával).
…..
Tehát nem az a fő baj, hogy ezekkel az aromákkal mérget veszünk magunkhoz, hanem az, hogy becsapja a szervezetet.
Még egy rövid részlet:
Az emlősnek létfenntartó ösztöne az ízlelés: így tudja megkülönböztetni a táplálékot a nem tápláléktól. Az alig vagy nem táplálékkal „dezinformált” ember viszont elveszti az iránytűt: nem tudja többé, mi az igazi és mi a hamis. Megszokja az értéktelent, sőt megszereti, ragaszkodni kezd hozzá, hagyományként kezdi ápolni, s ezzel lassú, de biztos önpusztításba kezd. Ez a gasztronómiai Stockholm-szindróma."
Ilyenekkel csinálom a kajákat.
Megkaptam már apámtól, hogy műkajával etetem a gyerekeket, de így legalább esznek, ha magamtól állok neki kotyvasztani az kivétel nélkül a kukában köt ki
"Pedig aki olvasni tud, az főzni is tud! :-DDD"
EBBEN igazad van, csak aki megszokta a "poros" ízt - azaz a rengeteg adalékot -, az többé nem érzi a rendes ízeket, mert elállítjá az ízérzéket, és az illetö függö lesz!
"EBBEN igazad van, csak aki megszokta a "poros" ízt - azaz a rengeteg adalékot -, az többé nem érzi a rendes ízeket, mert elállítjá az ízérzéket, és az illetö függö lesz"
Pár hét ilyen vackok nélkül és visszaállnak az ízlelőbimbói, tehát ez egyáltalán nem kifogás semmire. Ilyeneket csak lusta és igénytelen ember használ rendszeresen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!