Mi a véleményetek a Maggi/Knorr alapporokról? Tényleg olyan rosszak, mint azt sokan állítják?
A Maggi jóizű, valószínűleg mert tele van ízfokozókkal.
A Knorr lehet talán egészségesebb, d e íze az nincs.
A Maggi azért jobb, mert ah már műkaját eszik az ember, legalább legyen jó ize.
Pozitív (egészséges) összetevö nem igazán van bennük, ellenben különbözö tartósítószerek, ízfokozók, szinezékek, módosított akármik igen.
Emellett szerintem semmi értelme sincs használni, sem idöt, sem munkát nem spórolsz, mert csak a normál füszereket helyettesítík velük, viszont jóval többe kerül így. Sokkal egyszerübb és egészségesebb eredeti füszereket venni és azokat használni.
Ez a Knorr bolognai alap:
Összetevők
Zöldségfélék (paradicsompüré por 41%¹, vöröshagyma 4,7%, fokhagyma 1,2%), Cukor, Keményítő (kukorica, burgonya), Pálmazsír, Só, Búzaliszt, Dextróz, Zöldfűszerek 2,9% (oregánó, petrezselyem, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű), Fűszerek (bors, zellermag, koriander, szegfűszeg), Citromlépor, Aromák, ¹Fenntartható gazdaságból
Nekem szokott lenni itthon időnként. Igyekszem knorrt venni, mert nincs benne elvileg sok tartósítószer.
Időnként, ha este kell főznöm nekem segítség pl.a chilis babnál, hogy nem kell kóstolgatnom, fűszereznem az ételt, mert fixen tudom, milyen ízű lesz, mennyire sós stb..Így pikkpakk kész van és közben csinálom a többi dolgomat. De hozzáteszem, h.a porokat csak gyorssegélynek alkalmazom, amúgy ha több időm van, megy a kreativitás, fűszerek stb..
# 5/: ebből gyakorlatilag a fűszerek azok, amik valóban kellenek egy szószba. Filléres tételek.
Paradicsomból meg ezerszer jobb a konzerv (v. sűrített), mint itt por formájában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!