Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Más is van, aki szereti...

Más is van, aki szereti "nyersen", magába enni a konzerv zöldségeket (kukorica, borsó, bébirépa, bab, csicseriborsó stb. ) vagy ez csak az én "hülye szokásom"?

Figyelt kérdés

Néha szokott rám olyan jönni, hogy éhes is vagyok, meg nem is, ennék is, meg nem is. Valami zöldségfélét ami nem saláta, de nem is kell bajlódni az elkészítéssel vagy az előkészítéssel - esetleg a tárolással ergo mindig kéznél van. Főleg olyan zöldségről van szó, ami nyersen nem ehető, csak hőkezelés után és amiből inkább főzelék készül. (Lehet amúgy én a főzelékek miatt kaptam rá erre a konzerv zöldség evés szokásra. Amúgy ha már főzelék, kivétel nálam a káposzta, amit csak savanyítva tudok elképzelni vagy a krumpli, amit csak salátának.)

De ha mondjuk full másnapos vagyok és gyenge a gyomrom, akkor is jó a zöldségkonzerv (főleg a csicseriborsó, mert abban sok a B-vitamin).

Oké ott a kukorica, amiről tudom hogy más is eszi nyersen (vagy majonézzel, mint én), de olyanról még nem hallottam, hogy csak valaki nekiáll magában zöldségkonzervet enni.

Ha mégis is akad ilyen illető közöttetek és elmondja hogy ő melyik konzervet szereti és miért, annak őszintén hálás leszek. :)

2020. ápr. 18. 07:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
én is "nyersen" eszem ezeket általában (bébirépát egyenesen imádom). a borsót szoktam vajon megpárolni, sőt, odakapatni kicsit, megsütni. rizibizibe zseniális.
2020. ápr. 18. 10:50
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

A konzervkukoricát bármikor kieszem a dobozából. Nem kell nekem hozzá semmi öntet. Egyszerűen szeretem és kész.

Egyszer kaptam is a fejemre, mert a férjem ment volna hajnalban horgászni, de este megettem a kukoricáját. Azóta megbeszéljük..:)

2020. ápr. 18. 13:48
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Bab, borsó, kukorica igen. Csicseriből a konzerveset még nem próbáltam, a répát sosem veszek konzerveset, a konzerves spenót meg nem ízlett.
2020. ápr. 18. 14:41
 14/17 A kérdező kommentje:

# 12

Tisztelt 12-es, megetted a férjed csaliját? 😀

Eddig ezen a kommenten nevettem a legtöbbet! 🙂

2020. ápr. 18. 16:28
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Ebben semmi kivetnivaló nincs, ha ízlik, egészségedre. A kukoricát, bébirépát én is szeretem.
2020. ápr. 18. 18:50
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Igen, így történt, este még kimentem valami nassolnivalóért, de nem tudtam, hogy a konzervet is vinni akarja, mert betankolt többféle csalival. A kukoricát pontynak szánta. Gondolhatod, mennyire örült neki, hogy volt kukorica, nincs kukorica.:) Hajnalban meg ugye nem volt nyitva még semmi. Visszagondolva tényleg vicces, de aznap, mikor hazaért, "levótamcseszve".:)
2020. ápr. 19. 13:22
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Üdv a klubban! Sokszor megesik velem, higy főzés helyett csak bedobok egy-két zöldség konzervet, főleg vörös kidney-bab, kukorica, borsó, lencse van itthon, de ha nem is magában, akkor hús mellé csak úgy, konzervből kiöntve fogyasztom. Hőkezelt termék, így garantáltan szalmonella és E.coli mentes, szerintem nem gáz ìgy fogyasztani. Arról nem is beszélva, hogy ìgy egy csomó extra rost jut a szervezetembe, aminek tényleg áldásos hatásai vannak. 😊
2020. ápr. 19. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!