Más is van, aki szereti "nyersen", magába enni a konzerv zöldségeket (kukorica, borsó, bébirépa, bab, csicseriborsó stb. ) vagy ez csak az én "hülye szokásom"?
Néha szokott rám olyan jönni, hogy éhes is vagyok, meg nem is, ennék is, meg nem is. Valami zöldségfélét ami nem saláta, de nem is kell bajlódni az elkészítéssel vagy az előkészítéssel - esetleg a tárolással ergo mindig kéznél van. Főleg olyan zöldségről van szó, ami nyersen nem ehető, csak hőkezelés után és amiből inkább főzelék készül. (Lehet amúgy én a főzelékek miatt kaptam rá erre a konzerv zöldség evés szokásra. Amúgy ha már főzelék, kivétel nálam a káposzta, amit csak savanyítva tudok elképzelni vagy a krumpli, amit csak salátának.)
De ha mondjuk full másnapos vagyok és gyenge a gyomrom, akkor is jó a zöldségkonzerv (főleg a csicseriborsó, mert abban sok a B-vitamin).
Oké ott a kukorica, amiről tudom hogy más is eszi nyersen (vagy majonézzel, mint én), de olyanról még nem hallottam, hogy csak valaki nekiáll magában zöldségkonzervet enni.
Ha mégis is akad ilyen illető közöttetek és elmondja hogy ő melyik konzervet szereti és miért, annak őszintén hálás leszek. :)
Ezek a konzervek nem nyersek, a zöldségfélék megfött állapotban vannak benne.
Szóval nincs különbség, hogy te fözöd,vagy a konzervgyárban teszik.
Én is használom ezeket, de föleg salátáknak, azaz teszek rá valami öntetet.
Én is szeretem dobozból megenni.
Kedvencem a kukorica, esetleg fokhagymaporral.
De ugyanúgy felbontok egy nagy üveg zöldborsót, és bekanalazom. :)
Én is szeretem így magában a zöldségkonzerveket, a zöldborsónak pl még a levét is megiszom :) , de ezek azért nem nyersek, ugye tudod?
Bébirépát, bosrsót, lencsét, vörösbabot, zöldbabot, kukoricát szoktam csak úgy "elnassolni", ha épp olyanom van. Ez ugyan nem konzerv, de a kovászos uborkát is bármikor eleszegetem magában.
IGEN, TUDOM HOGY NEM NYERS ZÖLDSÉGEK! (Ugyanis szakács suliba jártam, ezért nagyjából ismerem a konzerviparban alkalmazott tartósítási eljárásokat). Azért is írtam a "nyerset" IDÉZŐJELEK KÖZÉ.
A "nyerset" én adott esetben úgy értettem, hogy nem "sütve-főzve" hanem csak úgy felbontás után magába fogyasztva.
Jézus, most fogtam fel. Nem szabad olyan fogalmakat alkalmazni egy adott kérdés esetében, amelyet sokan nagyon könnyen félre tudnak értelmezni mert adott esetben a kérdéstől egészen eltérő válaszok halmaza jelenik majd meg.
Az én esetemben itt ez a "nyers" kifejezés. Ezzel én azt érzékeltettem hogy én azt gondolom, hogy az adott zöldségek full hőkezeletlenül kerülnek a konzervekbe, pedig evidens, hogy a konzervált élelmiszerek egyik alaptétele az alapos hőkezelés (sterilizálás).
(A világon csupán egyetlen konzerv képez kivételt ezalól - ez pedid a svéd erjesztett hering, a Surströmming - ami amúgy sztem a világ egyik legviccesebb étele. 🙂)
# 9
"hőkezeletlenül kerülnek a konzervekbe'" - én úgy tudom, pont hőkezeléssel készülnek
Drága 9-es, végigolvastad vagy értelmezted te magyar nyelven egyáltalán az adott kérdést, vagy esetleg a hozzá fűzött hozzászólásokat?!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!