Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szalámi rejtély ki tudja...

Dj Bax kérdése:

Szalámi rejtély ki tudja elmagyarázni nekem?

Figyelt kérdés
Szalámin látom hogy 100g termékhez 125g sertéshúst használtak fel. Hát ez matematikai lehetetlenség, és ráadásul a szalámiba van egyéb más is mint hús és már maga a hús több akkor hogy fér el benne??
2020. ápr. 9. 09:35
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
A 125 gramm hús egy része víz. Gondolom, ezt valahogy kivonják belőle, marad mondjuk 75 gramm. Hozzáadnak még ezt-azt, így lesz 100 gramm szalámi. Ezt tudom elképzelni, de nem vagyok szakértő.
2020. ápr. 9. 09:39
 2/7 anonim ***** válasza:
81%

Nincs ebben semmi rejtély.

Hőkezelés hatására csökken a benne lévő víz, ezzel együtt a súlya is.

Pl megsütsz egy egy kilós húst egyben, akkor sütés után lesz belőle kb 700 g sült hús.

Vagy egy kiló gyümölcsből lekvárt főzöl, ott is a víz párolog el.

Fordítva ugyanez van akkor ha mondjuk rizst főzöl, 100 g nyers rizsből lesz 300 g főtt rizs.

2020. ápr. 9. 09:41
 3/7 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm a válaszokat
2020. ápr. 9. 10:00
 4/7 anonim ***** válasza:
7%

"Hőkezelés hatására csökken a benne lévő víz, ezzel együtt a súlya is."

Ez tény, de a szalámi nem hőkezelt ;)

2020. ápr. 9. 13:01
 5/7 anonim ***** válasza:
83%
Akkor szarítják. Teljesen mindegy, a lényegen nem változtat.
2020. ápr. 9. 13:21
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A szárítás során veszít vizet.

Érdekességképp nézz meg egy jóféle szilvalekvár cimkét! 100g lekvár 350-400g szilvából készül. Ott is elpárolog a nedvesség.

2020. ápr. 10. 17:33
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Az alapanyagot mindig feldolgozás előtt mérik le. Te sem utólag méred le az ételben az alapanyagokat, miután már készen lett, hanem előtte.
2020. ápr. 14. 02:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!