Hús-rejtély - mi lehet az oka?
Kb egy hónapja fölzem friss disznócombból pörköltet.
A felét lefagyasztottam (ahoyg már kismilliószor elötte), két adagban.
Az egyiket a múlt héten ettük tökfözelékhez, és mindenkinek ízlett.
A másikat tegnap elött kelkáposztafözelékhez - pontosabban csak akartuk, mert ehetetlenül büdös, rossz ízü volt, annyira, hogy ki kellett dobni.
Ami érthetetlen, hogy egyrészt nem régen föztem, a hús egész friss volt, amikor vettem (nem vákumos), másrészt az elözö adag tökéletes volt, harmadszor a fagyasztó is rendesen müködik, -21 fokot tart stabilan, illetve a második adagot közben nem vetttem ki, így nem olvadhatott meg közben.
Igazánból ilyen még nem történt soha velem, pedig sok éve fözök és fagyasztok le ételeket.
Ha valaki tud valami magyarázatot adni, annak nagyon örülnék, mert én napok óta töröm a fejem és nem tudok semmit elképzeni, ami okozhata volna.
Természetesen nem, az elsöt kb egy hete, a másodikat meg a héten, amikor ettük.
Éppen ezért sem érthetö a dolog!
Nem dobozban voltak, hanem (teljesen új) fagyasztó zacskóban.
A kiolvasztás után meg nem szaporodhatott benne semmi, mert egy órával azután, hogy kivettem a fagyasztóból, már ettük,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!