Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Lesz valami baja az élesztőnek...

Lesz valami baja az élesztőnek ha lefagyasztom?

Figyelt kérdés
2020. márc. 6. 18:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz baja. Viszont kiolvasztás után rögtön fel kell használni. Nem fog morzsolódni, inkább nyúlós lesz, de ugyanúgy fel lehet futtatni, szépen megkel vele a tészta.
2020. márc. 6. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én évtizedek óta fagyasztom, így mindig van tartalékban. Arra figyelj, hogy akkora adagokat fagyassz, amennyit egyszerre felhasználsz (én fél kg liszthez számítom, ha többet akarok, akkor kettöt veszek elö, de kisebb adaghoz ennyi is elég), illetve ha kiolvasztod, akkor sok esetben folyós lesz, de ettöl még jó.
2020. márc. 6. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat
2020. márc. 6. 19:32
 4/9 anonim ***** válasza:
72%

Valóban ügyelj arra, amit a 2. válaszoló tanácsol, hogy az 50 grammos kiszerelést olyan darabokra vágjad fel (a csomagolásán 5 részre (10 gramm) fel van tüntetve, hol kell darabolni, és darabonként fagyaszd le.

Nem használsz szárított élesztőt? A felhasználási arány 1:3, azaz 1 rész szárított megfelel 3 rész nyers élesztőnek. A szárított élesztő 7 grammos, tehát megfelel kb. 20 gramm nyers élesztőnek. A 7 gramm 0,5 kg liszthez van.

2020. márc. 6. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

ssaa: a 2-es vagyok, én nem szeretem a szárított élesztöt, pontosabban az igazi sokkal jobban keleszt (akkor is, ha megfelelö mennyiségeket használok mindkettöböl), meg szerintem valamennyivel másabb lesz a tészta állaga is.

Ezért is szoktam át a fagyasztásra, mert sokszor egész spontan jut eszembe valami kelt tészta, és akkor nem kell csak ezért boltba menni.

2020. márc. 7. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Erre szokták mondani, hogy "kinek a papné, kinek a pap".

A budafoki szárított élesztőnek jobb a vitalitása, mint a többinek, de a multik inkább az otthoni iparukat támogatják... Az a jó benne, hogy sokáig eláll. A koronavírus közeledtével alig lehet kapni az üzletekben...

2020. márc. 8. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
ssaa: igazad van, ezért írtam, hogy "én" nem szeretem, de ettöl még nem rossz.
2020. márc. 8. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem nincs baja fagyasztom es ugyanolyan jo 1 percre mikroba berakom kiolvad.. kavargatom morzsolgatom tejjel cukorral ugy rakom be.. persze es hagyom jo legyen
2020. márc. 11. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Használtam már szárított élesztőt fánk tésztához nekem nem vált be

Más tésztákhoz lehet hogy jó de nem szeretek kísérletezni

Inkább úgy mondom hogy ha nem lesz baja a fagyasztástól akkor tudom hogy nyugodtan vihetem magammal németbe

2020. márc. 13. 05:54

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!