Lesz valami baja az élesztőnek ha lefagyasztom?
Valóban ügyelj arra, amit a 2. válaszoló tanácsol, hogy az 50 grammos kiszerelést olyan darabokra vágjad fel (a csomagolásán 5 részre (10 gramm) fel van tüntetve, hol kell darabolni, és darabonként fagyaszd le.
Nem használsz szárított élesztőt? A felhasználási arány 1:3, azaz 1 rész szárított megfelel 3 rész nyers élesztőnek. A szárított élesztő 7 grammos, tehát megfelel kb. 20 gramm nyers élesztőnek. A 7 gramm 0,5 kg liszthez van.
ssaa: a 2-es vagyok, én nem szeretem a szárított élesztöt, pontosabban az igazi sokkal jobban keleszt (akkor is, ha megfelelö mennyiségeket használok mindkettöböl), meg szerintem valamennyivel másabb lesz a tészta állaga is.
Ezért is szoktam át a fagyasztásra, mert sokszor egész spontan jut eszembe valami kelt tészta, és akkor nem kell csak ezért boltba menni.
Erre szokták mondani, hogy "kinek a papné, kinek a pap".
A budafoki szárított élesztőnek jobb a vitalitása, mint a többinek, de a multik inkább az otthoni iparukat támogatják... Az a jó benne, hogy sokáig eláll. A koronavírus közeledtével alig lehet kapni az üzletekben...
Használtam már szárított élesztőt fánk tésztához nekem nem vált be
Más tésztákhoz lehet hogy jó de nem szeretek kísérletezni
Inkább úgy mondom hogy ha nem lesz baja a fagyasztástól akkor tudom hogy nyugodtan vihetem magammal németbe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!