Arra lennék kíváncsi, hogy más (normális) emberek hogyan eszik a sajtot?
Tehát pl. ha megvesztek egy darab/doboz/csomag sajtot, hogy szemléltessük a méretet, legyen mondjuk egy doboz Camembert sajt.
Tehát ti azt hogyan szoktátok megenni:
- egyszerre vagy részletekben?
- egyedül egy egész dobozzal vagy több embernek is jut?
Azért gondolkozok ezen az eget rengető problémán, mert a sajtok tök drágák, és én pl. egyszerre megeszem az egészet, így kicsit sokallok mondjuk 1000 Ft-ot egy sajtért. De én nem is vagyok normális, rengeteget zabálok és nagyon kövér is vagyok. Normális, átlagos méretű emberek szokásaira lennék kíváncsi!
2020. febr. 17. 18:37
1/10 anonim válasza:
Rájárok. Néha eszembe jut és akkor levágok egy darabot és hamm. Kb. kockasajt méretűt egyszerre.
2020. febr. 17. 18:44
2/10 anonim válasza:
Én sok sajtot eszek, de sose jutna eszembe egyszerre bevágni egy dobozzal, 4-5 napig simán kitart.
2020. febr. 17. 18:46
3/10 anonim válasza:
Egy doboz nekem kb. 3 evésre elég. Kiflit, piritóst eszem hozzá vajjal. De néha csak úgy magában is bekapok egy kis darabot.
2020. febr. 17. 18:49
4/10 anonim válasza:
A normál méretű (16 cm átmérőjű, ha jól emlékszem) Camambert nekem négy étkezésre elég. Nyolcadokat szoktam vágni, azt eszem mondjuk kolbászhoz, vagy ilyesmi. Ha más is van itthon, ő is eszik belőle, ha akar.
2020. febr. 17. 18:56
5/10 anonim válasza:
Camambertből is van többféle kiszerelés, én 120 grammosat szoktam venni,megeszem egyszerre. Ha nem eszek kenyeret,csak zö9ldséget,sajtot, esetleg sonkát mellé,akkor 2-t is bevágok. Teljesen átlagos a méretem,sőt inkább vékony vagyok .
2020. febr. 17. 19:11
6/10 anonim válasza:
Hát. Nem eszek Camambertet szal nem tudom hogy vannak ezek az adagok. De ha van egy kerek tömbsajt (pl trappista, 1 kiló talán), na azt szokták 6 fele vágni, és becelofánozva árulni. Na az nekem legalább 4 evésre van, az a kis 1/6-od rész, és a Tolle-ból kb 220 forint egy ekkora darab. De Mozzarellából ezt a vizeset szoktam venni, amiben egy nagy golyó van, vagy több kissebb lében. Az is elég 2-3 alkalomra, kivéve ha pl csirkét töltök meg vele ugyebár. Szeletelt csomagos sajtok, amiben van 8 szelet, az is elég 2-3 alkalomra.
2020. febr. 17. 19:23
7/10 anonim válasza:
Nálunk eleve min. 4-5 féle sajt van itthon. Abból vágunk egy-egy szeletet/kockát, amire éppen gusztusunk támad.
Soha nem szoktunk egyfajtából 20-30 dekákat bezabálni.
Élvezni kell a finom sajtokat. :)
Ma pl. a tiroli Bergkäse-ből fogok nassolni. :-D
2020. febr. 17. 19:27
8/10 anonim válasza:
A 120 grammos kiszerelés 2-3 étkezésre elég.
Nem azzal lakok jól, az csak egy kis luxus. Egyedül élek, szóval más nem eszik belőle.
2020. febr. 17. 19:30
9/10 A kérdező kommentje:
Mindenkinek zöldet adtam, köszönöm a válaszokat :)
2020. febr. 17. 19:45
10/10 anonim válasza:
Ha nem kimondottan a Camambert-ről van szó, hanem úgy általában, én szoktam trükközni, mert a jó sajtok tényleg drágák. Hideg szendvicsbe vékonyra szeletelve kérem eleve. Ha rántott sajtot csinálok, abból jó a Trappista is. Trükköm az, hogy lereszelem a sajtot (bármihez), és jóval több jön ki belőle. 10-15 dkg sajtból lesz egy egész kupac.:) Melegszendvicsre, tésztára, néha vajas-szalámis szendvicsbe is. De az is lehet, hogy csak a szememet csapom be, nekem így is elég és nincs hiányom, hogy kevés a kajában a sajt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!