Lekvárt mihez eszitek, hogy eszitek vagy használjátok fel?

























Nagyon nagyon ritkán eszek édességet, mert nem szeretem. Viszont néha a maradék rizsből szoktam készíteni sült török rizst, arra nagyon jól passzol a barack lekvár.
A vörös színű, fanyar lekvárokból vadhúsokhoz szoktam szószt készíteni. pl. vörösboros áfonyaszósz.





Grízes tésztára
Pirítósra
Máglyarakásba
Kb ennyi. Nem nagyon szeretem amúgy.










Rengeteg lekvárt tettem el, tavaly 100 kg almát vettem.
Soha többé...
Kenyérrel is jó, már miért ne lenne jó, ha valaki szereti.
De megveszem a natúr joghurtot 55 ft-ért, "Falusi" márkát szoktam, mert az élőflórás, tehát probiotikum.
Ha valaki pl antibiotikumot szed, vagy csak az emésztésén akar segíteni, akkor kell a probiotikum. (meg egyébként is nagyon hasznos.)
Szóval ebbe belekeverem, és kész is a gyümölcsjoghurt, ami tutira egészséges, hisz élőflórás, és tele van valódi rostokkal, mivel a lekvárt én főztem, tudom mi van benne.
a másik, hogy ez a lekvár más néven almapüré - sült húsok mellé igazi különlegesség.
Pl egyszer voltunk egy étteremben, ott volt egy nagyon jól hangzó kaja, vmi hús áfonyaöntettel. Na ez annyit takart, hogy a húsra tettek egy kanál lekvárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!