Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Melyik az az étel szín árnyala...

Melyik az az étel szín árnyalat ami a legundorítóbb?

Figyelt kérdés

Az étel típusától függetlenül (hús, zöldség, gyümölcs, sütemény, édesség) általánosságban, összességében.

Tehát pl. egy zöld színű hús nyilván rothadtnak és undorítónak néz ki, de zöldségnek pl. természetes tehát a zöld nem lehet általánosságban a legundorítóbb.

Előttetek még én megpróbálnám megválaszolni a kérdést, csak hogy ti ezt a kettőt ne írjátok egyből: A fekete és a barna.

Viszont még soha nem láttam olyat aki undorodott volna először megkóstolnia kólát(tudom az ital), és olyat sem láttam aki a csokoládét undorodott volna megkóstolni. Szóval egy kicsit csalódott lennék ha még is ez lenne a legjobb válasz.

2020. jan. 26. 05:51
 1/8 anonim ***** válasza:
26%
En a zold szint nem szeretem. Petrezselymes krumpli nagyon brrr. Zoldborso fuuuj. Spenot szodaval elmegy, sóskát szeretem.. de már magát a zold szint se szeretem
2020. jan. 26. 07:25
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha választani kell, akkor a szürke. Az nem sok jót jelent általában, de egyébként szerintem a kérdés nem annyira jó. A legtöbb ember, nem színtől undorodik hanem inkább az állagtól meg az összképtől. Én legalábbis nem ismerek olyan embert, aki semmit nem eszik meg ami egy színcsoportba tartozik. Ha mégis sok válasz jön én arra tippelnék, hogy a barna vagy a zöld nyer. A zöld mert nagyon sokan viccelődnek azzal, hogy "én semmit nem eszek, ami zöld, azaz zöldség", ami persze a legtöbbször nem igaz, a barna pedig elég egyértelmű szerintem. Nem véletlenül azonosítják sokan az undorító ételt f*ssal, hányással.
2020. jan. 26. 07:38
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik a (világosabb) kékeszöld, ez nekem a penészt juttatja eszembe, a másik meg a sárgás-barna szín, tipikus sok krémlevesre meg pürésített zöldségfélére, mert ez hányásra-hasmenésre emlékeztet.
2020. jan. 26. 07:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Kék és fekete.

A kék borzasztóan természetellenes, nem is undorítónak mondanám, hanem olyan, hogy ránézek, és azt mondom, te jó isten, mi ez, tuti, hogy nem veszem a számba.

Igazából egy szín önmagában nem lehet annyira undorító, inkább bizarr.

A másik a fekete, amit te is írtál, hogy más már azt ne írja... mondjuk itt nem értem az összefüggést, attól van egy véleményed, másnak is lehet, főt egyáltalán nem biztos, hogy a te véleményed releváns.

Egyrészt egy fekete étel tekintetében nem a legjobb ötlet a kólával példálózni, mert az nem egy fekete étel, másrészt ha egy társaságban még 10-en isszák ugyanazt, és üdítőből nincs is nagyon más, akkor persze, hogy nem undorral fogja senki kóstolni.

Viszont-

(Visszakanyarodva oda, hogy alapvetően nem is undorról beszélnék, hanem inkább idegenkedés, tartózkodás)

szóval ha én mondjuk kiteszek egy étterembe bemutatásra 50 féle ételt, mindegyikből 20 adagot, és ezekből van 2 fajta ami fekete, aztán beengedek az étterembe 1000 embert, hogy válasszanak kedvükre, fogyasszanak egészséggel, legalább 40 féle étel fog teljesen elfogyni, mire talán akad 1 olyan ember, aki elviszi az egyik feketéből az első adagot.

Sőt biztos, hogy olyan is lesz, hogy akinek a végére nem jut csak fekete, az azt fogja mondani hogy köszi szépen, akkor nem kérek semmit.

És ez nem kitaláció, 3 évtizede vagyok szakács, szóval van némi rálátásom.

2020. jan. 26. 07:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az elözöhz kapcsolódóan van egy történekem: a sógornöm egyszer húsvétra akart különleges kalácsot sütni és a fonás három ágát beszinezte, egyet sárgára, egyet pirosra, a harmadikat meg zöldre akarta, de eléggé kék lett az eredmény sütés után. Alig akadt, aki negkóstolta, mert mindenkiben az az érzés jött elö, hogy a kékes-zöld színü ág romlott, penészes, gusztustalan.
2020. jan. 26. 08:04
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos csak a feketét tudom írni.
2020. jan. 26. 08:40
 7/8 anonim ***** válasza:
20%

A feketével nem értek egyet, mert a kaviár és a jófajta szilvalekvár is fekete, mégis mindegyik nagyon kedvelt étel.

Viszont a kék minden árnyalata valamiért idegenkedést okoz az ételeknél, az emberek többségében.

Egyszer olvastam egy cikket arról, neves dietetikustól erről (sajnos most nem találom a linket), hogy eléggé eredményes fogyókúrát lehet folytatni, ha valaki kék színű üvegtányéron, kék ételfestékkel színezett ételt tálal fel magának. Ezt legfeljebb - ha nagyon éhes valaki - becsukott szemmel tudja megenni.:)

2020. jan. 26. 11:23
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Szürke.
2020. jan. 26. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!