Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért jó a régi híres édességg...

Miért jó a régi híres édességgyártóknak hogy ehetetlenné teszik a szeretett terméküket, aztán meg csodálkoznak hogy senki nem (v) eszi őket?

Figyelt kérdés
Nutella, pilóta keksz, vaniliáskarika, balatonszelet stb.. Ezeket ma is lehet itt ott kapni de senki nem veszi, mert drágábbak is és nem finomak.
2019. dec. 13. 19:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
69%
A gyártók az önköltség csökkentésében érdekeltek, miközben a terméknek meg kell felelnie az összetételre vonatkozó szabvány, vagy előírás kitételeinek: szénhidrát (ebből cukor), zsír- és fehérje tartalom. Ezek kémiai meghatározására megvannak a bevett módszerek. A gyártó megkeresi a piacon, hogy az adott zsírt hol kapja meg legolcsóbban. Megkérdezi a zsírt eladót, miből van. Az eladó visszakérdez: miből akarja ? Édességgyártó azt mondja, rózsagyökérből. Kis kínai azt válaszolja: jó, akkor azt írjuk rá.
2019. dec. 13. 21:54
 12/21 anonim ***** válasza:
64%

Na, akkor pár dolog:

1. Nem lehet állandóan ugyan olyan ízű terméket csinálni, mert a növények ízét ezer dolog befolyásolja. Nem lehet kétszer teljesen ugyan olyan sört főzni, kétszer ugyan olyan bort készíteni és kétszer ugyan olyan kakaóbabot szüretelni.

2. Ha ezen felül változnak is a termékek ízei, akkor sem azért történik ez, hogy begyöpösödött vénségeket akasszanak ki, hanem mert az emberek ízlése idővel változik és itt nem is csak arra gondolok, hogy idősödnek. Nem akar senki sem kib..szni saját magával, a gyártó sem. Nem fog hányás ízű csokit csinálni, azért mert gyakori kérdéseken fél tucat proli szerint az úgy volt jó.

Azt meg különösen imádom, hogy az egyik agyalágyult leírja, hogy "drágábbak és sz..rabbak", a másik meg leírja, hogy "azért sz..rabbak, hogy olcsók legyenek". Na most akkor melyik?

2019. dec. 13. 22:52
 13/21 anonim ***** válasza:
31%
Utsó: ugye nem vagy ilyen sík, hogy nem érted mit akarnak mondani vele. A gyártónak olcsó, a proliknak meg drága. Ennyi.
2019. dec. 13. 23:11
 14/21 anonim ***** válasza:
78%
Nem értem mi értelme tagadni, hogy változtatjálk a receptet? A gyártó maga is bevallja, amikor ráírja a csomagra hogy új recept, lágxabb, még kémesebb stb. Szerintem nincs egy éve, hogy a nutella hivatalosan tette közzé a vàltoztatàsokat. De átlagbirkavásárló tagadja, mernicsisilyen.
2019. dec. 13. 23:15
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Tévedtem, 2 éve volt:

[link]

Egyébként nem csak desszernél hanem pl. ömlesztett sajtnàl is változtattak. Régen macisajt és társai keményebbek voltak, aztàn felhigították hogy „kenhetőbb” legyen. Csak nem értem minek. Arra volt előtte is sajtkrém meg campingsajt.

2019. dec. 13. 23:20
 16/21 anonim ***** válasza:
70%
Nagy nutalla fan voltam gyerekkoromban, azóta egyre silányabb a krém, ritkán veszek, ha valamilyen otthoni édességbe rakom. A 90-es években nagyon finom volt.
2020. szept. 29. 08:17
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Sajtok megszűntek tucatjával olcsó es drága kategóriakban . Aki fiatal az nem elt meg evtizedeket hogy érezze a sok eltérest és ostobán kritizálhat . Anno a mezei és márkás szörpök a pepsi is izletes volt zamatos , most aromás túl cukros tré , receptet valtoztatnak akkor ha eladják a márkát akkor is ha marad eredeti tulajdonosnál . Retro vadász és melódia szeletet konyak meggyet 3 gyártótól is vettem esküsznek hogy eredeti a recept , pedig mind más jellegű ....
2020. szept. 29. 14:42
 18/21 anonim ***** válasza:
70%
Silányabb anyagokkal dolgoznak, ez egyértelmű. Bírom, mikor itt okoskodnak sokan, azt fiatalok, nem tudják milyen volt régebben a termék, hozzászoktak a sz@rabb mínőséghez, vagy egyszerűen nem olyan kifinomult az ízlelésük. Van ilyen
2020. okt. 1. 08:44
 19/21 anonim ***** válasza:
70%
A legegyszerűbb élelmiszerünk: a kenyér. A kilencvenesévekben még voltak nagyon finomak, ma már borzalmasak. Miért?
2020. okt. 1. 08:45
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Pint olyan 96 körül volt egy időszak, amikor olyan kenyerek voltak, hogy vágtam egy szelete, mellé 2 szeletnyi morzsa keletkezett közben. Akkoriban volt a trappista sajt is olyan hogy vághatatlan, reszelhetetlen volt, mert kenődött. Aztán jöhetett valami törvény, mert utána hirtelen a trappista ehető lett, aznilyen ipari hulladékokat meg átnevezték csmegesajt meg trappista jellegű nevekre. Egyébként igazat adok, hol vannak már azok a finom kenyerek ami nem lettek másnapra szivacsízűek.
2020. okt. 1. 09:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!