Vaddisznóhústól milyen betekségeket lehet kapni?
Figyelt kérdés
2019. dec. 12. 12:04
1/9 anonim válasza:
A legtöbb hús nyersen fogyasztva okoz problémákat. Kevés az a betegség, amely túléli a hőkezelést, pl. a láb és körömfájás, de ha járvány van, akkor arról lehet tudni. Nagyon alaposan hőkezelni kell és így nincs probléma.
2/9 anonim válasza:
Semmivel sem veszélyesebb, mint bármelyik más hús.
3/9 anonim válasza:
Mivel megfőzöd, megsütöd, így semmilyent.
Kedves 1-es!
A SZÁJ és körömfájás vírus IGEN RITKÁN az embert is megfertőzheti influenzához hasonló tünetekkel, de a fertőzöttek akkor is elég gyorsan felépülnek.
Emberek közötti fertőzés eddig még nem fordult elő, sokkal gyakoribb, hogy a vírust hordozó egyén egy állatot fertőz meg.
4/9 A kérdező kommentje:
Akkor nincs semmi extra veszélye ha jól hőkezeljük és akkor a férgek is elhalnak
Köszönöm
2019. dec. 12. 14:25
5/9 anonim válasza:
Első voltam. Természetesen, hogy száj és körömfájás, de az autokorrekt javította át. Egyébként én is pont azt írtam, hogy hőkezelve fogyasztható.
6/9 anonim válasza:
igen, at kell sutni/fozni. allatokra lehet veszelyes az aujeszky betegseg de emberre nem artalmas ez sem. igaz az hazi sertesben is elofordulhat, de a nyersetetes megint mas tema :)
7/9 anonim válasza:
Kolbászt ne egyél belőle, sütve-főzve nincs gond.
8/9 anonim válasza:
Azért mostanában sok az afrikai sertés pestisel fertőzőt vaddisznó.
9/9 anonim válasza:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!