Milyen felvágottat szoktatok venni azok közül, amik csemege pultban kaphatóak?
Kizárólag téliszalámit, és paprikás szalámit.
Néha megkívánom a füstölt, sajtos párizsit is, mást nem veszek.
Családban van, aki vesz főtt tarját, gépsonkát, én ezeket nem értékelem sokra, vizesek, műviek, szintetikus páclével felpumpáltak, csontokrol lefejtett cafrangok összepréselésével alakot nyert műfelvágottak nekem. Nem is gondolom egészségeseknek ezeket. A sajtos párizsi sem az, sőt, még olyanabb, de annak szeretem az ízét, nem is igazán az egészségtelen voltuk tart távol ezektől. Nyálkásak, csuszamlósak, vizes-sós ízűek, se melegszendvicsen, sem nyersen nem jók. Lerontják az ételt számomra.
Általában aszerint váltogatom hogy mi akciós éppen.
Pick téliszalámi, esetleg a Báthory paprikás, vagy a paprikás vastagkolbászt is szoktam venni, SPAR-okban van most a francia bagett szalámi, az is finom még, bár az kicsit sós. Sonkaféléket nem annyira szoktam, párizsikat meg mégannyira sem, amit néha szoktam a toszkán sajtos szelet, meg a Kométa kemencés sült csülökfelvágottat, amikor akcióban van, még a Bogádi füstölt nyelves disznósajt is finom. Májasokból a Zimbo sülthagymás borjúmájas finom még nagyon. Pultból még ha van szép, akkor császárszalonnát szoktam még venni, és csak úgy enni kenyérrel.
Mindenkinek köszi!
12-es: a Toszkán sajtos szelet, amit kerestem, nagyon köszi, hogy eszembe juttattad :)) Egyébként írtad a májast. Én abból a hagymás darabost szeretem, Coop boltban vettem nálunk, talán Kaiser a márkája, és kimérősként árulják a csemegepultból.
Spar-ban szokott lenni Erdélyi rakott szalonna, azt például különösen imádom, illetve ritkábban Mortadella (olívabogyós felvágott)! Azon kívül:
Füstölt párizsi
Sajtos párizsi
Snidlinges párizsi
Torrero szalámi
Sajtos tavaszi felvágott
Bácskai
Disznósajt
Finonimo füstölt kolbász
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!