Miért jobb az "alpesi tej"?
A tehenek többsége NEM legelészik, hanem egy istállóba van bezárva és mütakarmányt kap.
Szerinted van különbség?
„A szarvasmarhára ugyanúgy hat a stressz, mint az emberre, ez pedig befolyásolja a hormonszintet, megváltoztatja a testi sejtek arányát, ami a tej ízét negatív irányban befolyásolja – vallja Sándor Tamás, a Bükki Sajtmanufaktúra tulajdonosa. »A tejnél már a legelőn eldől minden, ez adja a jellemző terroir jegyeket, fontos a terület tengerszint feletti magassága, illetve a növényzet összetétele. Tavasztól őszig más az alapanyag, mert friss füvet és gyógynövényt legelnek az állatok. Így egészen más a tej vitamin- és ásványianyag-tartalma, ez az energia pedig érződik a végterméken is, legyen szó akár tejről, akár sajtról.«”
Ha a fentieket egyesével végigveszed, láthatod, hogy az Alpokban általában minden szempontból jobbak a körülmények a bocik számára: nyugodt, stresszmentes élet; tengerszint feletti nagy magasság; friss fű, tele gyógynövényekkel.
Nálunk az alpesi tej ugyanolyan behívó szó, mint a tanyasi tojás.
Ha szigorúan vesszük, akkor mindkettő jobb minőségű, csakhogy a termékek - amikre rá van írva - felére nem igaz, de van egy minőséget jelző hangulata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!