Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Valaki összeállít nekem egy...

Valaki összeállít nekem egy gazdaságos bevásárlólistát egy hétre?

Figyelt kérdés
Nemreg koltoztem fel ezt pestre egyetem miatt es nincsen nyilvan vegtelen mennyisegu penzem. Fozni annyira nem akarok, igy akar par bisztros/kifozdes kajat is belerakhattok, de amugy leginkabb szendvicsekre meg ilyen parolt zoldsegekre gondoltam, rantotta felekre gondoltam!

2019. szept. 8. 11:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
93%

Hétfô

Reggeli: natúr kukoricapehely, tej

Tízórai: alma

Ebéd: veszel gyrost

Vacsora: Halkonzerv, szelet rozskenyér

Kedd:

Reggeli: rozskenyér, sonka, vaj, paprika

Tízórai: banán

Ebéd: Zöldborsófôzelék tükörtojással

Vacsora: gyümölcsjoghurt

Szerda:

Reggeli: hagymásrántotta, rozskenyér, paradicsom

Tízórai: alma

Ebéd: kifôzdében veszel valamit

Vacsora: görögsaláta

Csütörtök:

Reggeli: rozskenyér avokádókrémmel, paradicsommal

Tízórai: körte

Ebéd: grill csirkemell, párolt zöldségekkel

Vacsora: fôtt virsli mustárral, rozskenyér

Péntek:

Reggeli: zabkása

Tízórai: banán

Ebéd: hamburger valami büfébôl

Uzsonna: tonhalsaláta

Ezeknek a hozzávalóit szépen összeadod és írsz egy listát. A mennyiségeket mi nem tudjuk, nekem pl. elég 2 tojás reggelire, neked lehet kell 3-4.

Ne felejtsd el a kávét, teát hozzáadni, ha iszod ezeket, illetve az ásványvizet, ha iszol. Hétvégére gondolom hazamész.

Tôlem ennyire tellett:)

2019. szept. 8. 13:57
 12/14 A kérdező kommentje:

na ez az utolsó válasz szuper, valami ilyesmire gondoltam :)

lehet rosszul fogalmaztam, de inkább csak ötleteket vártam, hogy mit kéne vásárolnom és mit tudnék belőle csinálni.

a felesleges negativitást meg nem értem, egyszerűbb lett volna ha nem klikkelsz a kérdésre

2019. szept. 8. 16:15
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is egyetemista vagyok. Aránylag jól tudok főzni, es sokkal olcsóbb mint venni az ebédet, vacsit.

Reggelente műzlit eszek tejjel

(1 cs műzli 2 L tej=/hét) vagy néha májkrémes zsemlét (1zsemle+1 májkrém/nap) = össz kb. 1200/hét

Imádom a gyümiket, így a tízórai, uzsi mindig az. 10 alma,5-6 barack, 5 banán/hét =kb 1400ft/hét (de ha van leárazott gyümi, azt veszek

Az ebédem kb ugyanaz mint a vacsi, vagy pl rántotta, virsli. De vegyük hogy ugyanaz.

Gyakran veszek fagyasztott vegyes zöldséget, barmilyen fagyasztott zöldséget mert köretnek, főzeléknek is jó (lidl 450ft/kg aztán burgonyát, tésztát.

Gondolom alap fűszereid vannak. Ami meg legyen mindig otthon, az a liszt, tejföl, hagyma. A többit ha kb 2 evésre készíted így néz ki.

finomfőzelék (50dkg zöldségből)virslivel =350 ft

Zöldségleves sajtos makaróni = 450 ft

Sóska krumplival = 300 ft

Paradicsomleves+tócsi= 500 ft

Sült csirkecomb vegyes zöldséggel= 400 ft

Paprikás krumpli virslivel= 400 ft

Rizi-bizi natúr csikkemellel =800 ft

Ami jó taktika, hogy ha le van árazva valami (pl sóska, zöldborsó...) azt veszem. Van, hogy egy tartalmasabb levest (frankfurti) eszek natúl akár 2 napig is.

Néha veszek lasagnet 1kg=1000ft a lidlben es nekem az 3 étkezésre a kajám. Vagy nagy ritkán sütök pizzát. A tészta sajá készítés kb 5 perc és 100 forintból megvan. Erre valami feltét és olcsón finit eszek. Mondjuk nagyon zöldséges vagyok, így azok mennek főleg. Sok sikert

2019. szept. 8. 21:36
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha gazdaságosan akarsz bevásárolni, egy életre felejtsd el a spart meg a cba-t.

Az Aldi meg a Lidl rendben van. Ha van a környékeden Penny (lehetőleg kultúráltabb, ahol nem hagyják fonnyadni a zöldséget-gyümölcsöt), az is szóba jöhet.

2019. szept. 15. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!