Valaki összeállít nekem egy gazdaságos bevásárlólistát egy hétre?
Hétfô
Reggeli: natúr kukoricapehely, tej
Tízórai: alma
Ebéd: veszel gyrost
Vacsora: Halkonzerv, szelet rozskenyér
Kedd:
Reggeli: rozskenyér, sonka, vaj, paprika
Tízórai: banán
Ebéd: Zöldborsófôzelék tükörtojással
Vacsora: gyümölcsjoghurt
Szerda:
Reggeli: hagymásrántotta, rozskenyér, paradicsom
Tízórai: alma
Ebéd: kifôzdében veszel valamit
Vacsora: görögsaláta
Csütörtök:
Reggeli: rozskenyér avokádókrémmel, paradicsommal
Tízórai: körte
Ebéd: grill csirkemell, párolt zöldségekkel
Vacsora: fôtt virsli mustárral, rozskenyér
Péntek:
Reggeli: zabkása
Tízórai: banán
Ebéd: hamburger valami büfébôl
Uzsonna: tonhalsaláta
Ezeknek a hozzávalóit szépen összeadod és írsz egy listát. A mennyiségeket mi nem tudjuk, nekem pl. elég 2 tojás reggelire, neked lehet kell 3-4.
Ne felejtsd el a kávét, teát hozzáadni, ha iszod ezeket, illetve az ásványvizet, ha iszol. Hétvégére gondolom hazamész.
Tôlem ennyire tellett:)
na ez az utolsó válasz szuper, valami ilyesmire gondoltam :)
lehet rosszul fogalmaztam, de inkább csak ötleteket vártam, hogy mit kéne vásárolnom és mit tudnék belőle csinálni.
a felesleges negativitást meg nem értem, egyszerűbb lett volna ha nem klikkelsz a kérdésre
Én is egyetemista vagyok. Aránylag jól tudok főzni, es sokkal olcsóbb mint venni az ebédet, vacsit.
Reggelente műzlit eszek tejjel
(1 cs műzli 2 L tej=/hét) vagy néha májkrémes zsemlét (1zsemle+1 májkrém/nap) = össz kb. 1200/hét
Imádom a gyümiket, így a tízórai, uzsi mindig az. 10 alma,5-6 barack, 5 banán/hét =kb 1400ft/hét (de ha van leárazott gyümi, azt veszek
Az ebédem kb ugyanaz mint a vacsi, vagy pl rántotta, virsli. De vegyük hogy ugyanaz.
Gyakran veszek fagyasztott vegyes zöldséget, barmilyen fagyasztott zöldséget mert köretnek, főzeléknek is jó (lidl 450ft/kg aztán burgonyát, tésztát.
Gondolom alap fűszereid vannak. Ami meg legyen mindig otthon, az a liszt, tejföl, hagyma. A többit ha kb 2 evésre készíted így néz ki.
finomfőzelék (50dkg zöldségből)virslivel =350 ft
Zöldségleves sajtos makaróni = 450 ft
Sóska krumplival = 300 ft
Paradicsomleves+tócsi= 500 ft
Sült csirkecomb vegyes zöldséggel= 400 ft
Paprikás krumpli virslivel= 400 ft
Rizi-bizi natúr csikkemellel =800 ft
Ami jó taktika, hogy ha le van árazva valami (pl sóska, zöldborsó...) azt veszem. Van, hogy egy tartalmasabb levest (frankfurti) eszek natúl akár 2 napig is.
Néha veszek lasagnet 1kg=1000ft a lidlben es nekem az 3 étkezésre a kajám. Vagy nagy ritkán sütök pizzát. A tészta sajá készítés kb 5 perc és 100 forintból megvan. Erre valami feltét és olcsón finit eszek. Mondjuk nagyon zöldséges vagyok, így azok mennek főleg. Sok sikert
Ha gazdaságosan akarsz bevásárolni, egy életre felejtsd el a spart meg a cba-t.
Az Aldi meg a Lidl rendben van. Ha van a környékeden Penny (lehetőleg kultúráltabb, ahol nem hagyják fonnyadni a zöldséget-gyümölcsöt), az is szóba jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!