Banános gesztenyepürének, mint önálló ételnek milyen nevet lehetne adni, hogyan lehetne elnevezni?
Ha ezt valaki étlapra akarja tenni, akkor az a valaki majd talál neki nevet is, mivel többek közt ez a dolga.
Egyébként egy étlapra kerüléssel több problémám is lenne.
Például ez így semmiféle fantáziadús nevet nem érdemel, az az én értékrendem szerint maximum a "vendég megtévesztése" kategória, mivel maga az étel nem fantáziadús.
Ez gesztenyepüré banánnal. Pont. Nem csoda desszert, nem varázslat, nincs benne semmi fantázia.
Ha jó, akkor nem ciki nevén nevezni a gyereket. Ez banános gesztenyepüré.
A másik problémám, ha nekem kéne étlapra tenni, hogy ez nagyjából olyan, mint ha a halászlevet adnám hidegen, csak azért, hogy hűsítő legyen, és elnevezném hűsítő nyári halászlének.
Mind a gesztenyepüré, mint a banán, tipikus télies desszert, persze ettől akármikor lehet enni, télen, nyáron, hidegen, melegen, ezzel nincs is baj...
...ugyanakkor ha rajtam múlna az, hogy szakmailag rendben legyen az étlap, akkor ezeket az alapanyagokat nem egy nyárias technológiával próbálnám eladni, nem ilyen irányba terelném ezeket az összetevőket.
Egyáltalán azt se értem, hogy lehetne ezt kivitelezni, hogy "félig fagyos" . Ehhez kéne egy külön hűtő ami stabil mínusz fél fokot tud? Vagy a lefagyasztott cuccot kéne minden rendelésnél félig kiolvasztani, hogy dolgozni lehessen vele?
De ha már lehet velük dolgozni, akkor nem félig fagyosak, hanem simán csak le vannak hűtve, mert addigra teljesen kiolvad.
De akkor mi a fenének kell előtte lefagyasztani? Hogy komplikáltabb legyen?
Ez egy ugyanolyan hőmérsékletű sima gesztenyepüré, mint akármelyik másik, csak banán van belepépesítve. Minek kell előtte a lefagyasztással bohóckodni?
Az összemixelés után fagyasztani, hogy hidegebb legyen, szintén értelmetlen, és kivitelezhetetlen.
Ha lefagy, mivel nincs kilazítva, kő keménnyé fagy. Nem lehet formázni, adagolni, szóval ahhoz egy fagylalt állagot kell elérni, hogy fagyasztva dolgozni lehessen vele.
Nem, ez így értelmetlen. Ez simán egy hideg desszert, (megjegyzem nem önálló étel, hanem önálló desszert) mint bármelyik másik.
És a gesztenyepürének is vannak különböző változatai, csokis, erdei gyümölcsös, stb, nincs új a nap alatt, te most banánt tettél bele.
Ez így semmiféle új nevet nem érdemel, a desszertbe sincs téve semmi energia, semmi kreativitás, ez egy hétköznapi összekutyult valami.
Gesztenyepüré - normál
Gesztenyepüré - banános
Semmi értelme nincs elnevezni egy sima banános gesztenyepürét.
Úgy tudom, hogy a sima banánt nem is szabad fagyasztani, mert utána ehetetlen állagú, még félig olvadva is.
A Hortobágyi naplementén jót nevettem. Hát ezért nem szabad étlapra ilyen neveket feltenni. Kár, hogy nem kérdezték meg a barátaid, mit is jelent valójában, gondolom, nem rendeltek volna, mert ez otthon is egy alapkaja. A tükörtojás akarta jelképezni a Naplementét? Hát de kreatív. Gratulálok az étteremnek. :) (Irónia.)
A Hortobágyi naplementén is felkacagtam. :D Nem volt amúgy leírás az ételről? Szokott lenni a nagybrtűs nevek alatt lenni egy vékonyka sor, amiben azért megemlítik, hogy miből is áll össze az adott étel.
Én legutóbb a Gránátos kockán akadtam fel. :D Azt is itt olvastam, de még soha nem hallottam róla. De olyan jól hangzott elsőre, hogy már ütöttem is be a keresőbe a receptért. Hát bakker, ez a KRUMPLIS TÉSZTA. :)
Tényleg jobb az őszinteség, nem kellenek ilyen hülye nevek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!