Edemsmith kérdése:
Csiliszósz készítése házilag, de milyen arányokkal?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Olyanokhoz fordulnék kérdésemmel, akik már készítettek otthon csiliszószt, a legerősebb fajtákból. Szeretnék készíteni saját szószt, ami a legdurvább paprikákból készülne, továbbá csak sót és ecetet használnék, 100ml-es Gabko szószos üvegekbe. A kérdésem pedig: milyen mennyiségben használjam a sót és ecetet, hogy ne vigye el a paprika finom ízét?
Előre is köszönöm a segítséget!
2019. aug. 16. 08:56
1/1 anonim válasza:
Ha ezekkel akarod tartósítani, akkor mindenképp meglátszik az ízén. Tabasco szószt már ettél? Na ha az jó neked, könnyen lehet hasonlót csinálni. Keress rá arra, hogy tabasco házilag! Kicsit az erős pistához hasonló az úgy nevezett paprika lekvár. Mi szoktunk ilyet csinálni, de az elég sós. Ha csak a paprika ízét akarod, akkor a legjobb megoldás ha megaszalod, aztán elteszed olajban, ahogy az aszalt paradicsomot szokás. Ekkor viszont az erejéből veszít majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!