A zab mosta akkor fogyókúrás étel vagy tömeget lehet vele növelni?
Elég nagy a kalória tartalma, kb. a cukoréval azonos.
Ennek ellenére rengetek fogyókúrás oldalon olvastam, hogy a zab húú de milyen jó. Meg, hogy ez a folyókúra alapja.. stb. stb.
Viszont ami fura, hogy valamilyen sport oldalon ahol a táplálkozásról írtak, ott meg azoknak akik erősödni akarnak vagy túl vékonyak azoknak írták, hogy reggelire vagy 2 nagyobb étkezés között milyen jó.
De most akkor mire jó?
Nem is az élettani hatását vezettem össze...
És akkor a kenyér mi? Mert ha egy szeletet eszek naponta akkor fogyok tőle, de ha 50-et akkor meg hízok.
Ugyan ilyen még vagy 500 féle étel.
Ezt nagyon jól látod.
Ezért teljesen értelmetlen az az 1 millószor feltett kérdés, hogy egy "étel hízlal-e".
Mert minden étel hízlal. Ugyanakkor egyetlen étel sem hízlal.
JA persze.
Azért én azt megnézném, hogy a minimális kalória tartalmú ételtől ki hízik. Mert abból annyit lehet enni, hogy még a jó étvágyú túlsúlyosok is lefogynak.
Ellenben arra is kíváncsi lennék, hogy egy jó kis dupla húsos szalonnás hamburgertől ki fog lefogyni?!
Vagy mondok jobbat: zsíros kenyér
Akkor most úgy kérdezem, hogy ha normális mennyiséget eszek a zabból (vagyis se nem erőltetem magamba, se nem éhezek), akkor nőni fog a súlyom vagy csökkenni?
"Ellenben arra is kíváncsi lennék, hogy egy jó kis dupla húsos szalonnás hamburgertől ki fog lefogyni?!"
Ha naponta megeszel egy ilyen szendvicset és akár egy pohárka (kb 2-3 dl) üdítőt hozzá, akkor fogyni fogsz.Természetesen semmi mást nem ehetsz aznap már, még egy kocka csokit vagy 2 szál ropit sem.
Más: hiába nulla kalóriás szinte a legtöbb zöldségféle nem lehet azon élni tartósan, elfogy a motiváció, kiürülnek a tartalékaid, vegyes táplálkozás a legkielégítőbb.
Más:zabpehely nyákja a beleknek-gyomornak is jótétemény, viszont magas a kalóriatartalma, számolni kell vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!