Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Lehetséges valahogy tudatosan...

Lehetséges valahogy tudatosan megszeretni a zöldségeket?

Figyelt kérdés

Szeretnék egészségesebben étkezni, csak a zöldségek nagyrészét egyszerűen nem szeretem... Nem arról van szó, hogy utálom, de volt már néhány fellángolásom, hogy egyek több zöldséget (köretnek, nasinak, vagy akár zöldséges egytálétel, hasonlók), de maximum 1-2 hétig bírtam, olyan ízetlenek és unalmasak... Pedig anyukám kifejezetten változatosan készített kiváló zöldséges kajákat anno, de sose bírtam megszeretni, de nem az elkészült fogásokkal van bajom, hanem maguk a zöldségek olyan semmilyenek, mindnek "zöldségíze" van, és kész, mind ugyanolyanok... pedig otthon is termesztettünk, vagy nagyszüleimtől vittünk haza, akik szintén otthon kertészkednek, szóval nem arról volt szó, hogy valami rissz-rossz bolti zöldség lett volna..

Tavaly is ültettem néhány tő paradicsomot, paprikát, de a szüret utáni 3. napon már a hátam közepére nem kívántam a termést, ráuntam. És akkor még a paradicsom talán a kedvenc zöldségemnek számít. :D

De szeretném szeretni őket... Lehetséges valahogy kibékülni velük, és rákapni direkt?

2019. aug. 7. 09:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

a füstölt sajt sokat dob mindenen.

vagy grillezheted is.

öntsél rá hús szaftját.

üss rá tojást és süsd össze

persze ne nyers répával és natúr salátával kezdjél

zöldésgiszonyos kisgyerekeknek fagyasztott kockára vágott zöldséget szoktak ajánlani

vagy egyszerűen olvasol róla és tudatosan rájössz, miért kell, néhányszor erőlteted, aztán amikor már érzed a hatását, eszed magadtól is.

2019. aug. 7. 11:55
 12/13 A kérdező kommentje:

Hű, ez a fűszeres paradicsomszószos cucc brutál jól hangzik, köszi! :D

Kevés zöldség van amúgy, amit egyáltalán nem eszek meg: kelkáposzta, kelbimbó, bébikukorica, cékla, zöldbab, sütőtök.

Ezeken kívül mindet megeszem, bár nem mindegyikért vagyok feltétlenül oda (pl karalábé: ha elém rakják, megeszem, de magamtól soha nem vennék)

A sajt, tojás is jó tipp!

Köszi az ötleteket! :)

2019. aug. 7. 12:07
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Amit nem írtak még: majdnem minden zöldségféle ehetö nyersen salátának is. De a saláta alatt nem azt kell érteni, hoyg leöntik ecetes-cukros vízzel, hanem különbözö dresszigekkeö tálalják.
2019. aug. 7. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!