Van értelme zöldségeket agyonfőzve enni?
Figyelt kérdés
Csak úgy ennék rendszeresen zöldségeket, ha szinte észrevétlenül bele lenne főzve az ételekbe. Ilyenkor marad még bennük bármi vitamin?
A rostbevitelem megoldom gabonákkal, gyümölcsökkel és hüvelyesekkel...igazából a vitaminokkal sem vagyok bajban, csak mindenhol azt hallani, hogy együnk sok zöldséget.
2019. febr. 18. 18:10
1/6 anonim válasza:
Ezsrevetlenul bele főzve? Keresztanyam csinált a mindig, higy egészen apróra vágta a zöldségeket, hogy ne lehessen felismerni, így mindig megette az összes gyerek. Így van értelme. Ha arra gondolsz, higy szét főzni őket, annak nincs ertelme
2/6 anonim válasza:
Ásványi anyagok, makro és mikro elemek benne maradnak.
3/6 anonim válasza:
(...mármint ha a levet is felhasználod, amiben szétfőzöd őket, mert abba kiázik)
4/6 anonim válasza:
Leturmixolva csaknem észrevehetelenek lesznek.
5/6 anonim válasza:
Megjegyezném, hogy nem minden zöldséget kell, ill. érdemes főzni, viszont agyonfőzni sem.
6/6 anonim válasza:
Nem, úgy nincs értelme, egyedül a sárgarépa az, amit érdemes jobban megfőznöd.
Ha jól akarsz kinézni és tényleg hasznosítani szeretnéd a többi zöldségben lévő tápanyagot, akkor csak párold meg (párolóbetéttel) vagy blansírozd őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!