Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » A csirkepörkölt meddig áll el...

A csirkepörkölt meddig áll el a hűtőben főzéstől számítva?

Figyelt kérdés

Úgy tudom, kb. 3 napig áll ell a főzéstől kezdve. Ha lefagyasztják közvetlen a főzés után, akkor jó lehet még 4-5 nap múlva?

Köszönöm a válaszokat előre is.

2019. júl. 13. 09:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Üvegben lehetőleg ne fagyassz, csak ha félig van étellel, mert a fagyasztáskor nő az étel térfogata és elcsattanhat, vagy kinövi az edényt.

Erre jók a műanyag ételtárolók.

2019. júl. 13. 12:28
 12/17 A kérdező kommentje:

#8 Miért ne fagyasszak jénaiba?

#9 Mit gondolsz, hány óra az optimális kihűlés?

#10 Hozzávetőlegesen hány kg ételről van szó, és mennyi idő alatt szokott kihűlni az neked?

#11 Én nem hinném, hogy duplázódna az étel térfogata. Víztartalom miatt szerintem 10-15%-ot nőhet legfeljebb. Ezt értelemszerűen ráhagyon az edény megtöltésekor.

2019. júl. 13. 12:49
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Jénai nem zár rendesen és nem fagyasztásra lett kitalálva

Műanyagban fagyassz!

2019. júl. 13. 12:55
 14/17 anonim ***** válasza:
77%
Te még komolyan soha nem fagyasztottál le korábban semmit?
2019. júl. 13. 13:10
 15/17 A kérdező kommentje:
Miért kéne hogy a jénai légmentesen zárjon? A műanyagdobozok sem zárnak légmentesen, apró kis rések mindig akadnak, a zárófedél és az edény szája között nem tökéletes a záródás. Ha teljes légzárás a cél, akkor az már komplett vákuumcsomagolás. Vagy amit befőzéskor használnak, a befőttes üveg szájára folpack+befőttesgumi. De az már más ügy...
2019. júl. 13. 14:55
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Neked valami nem százas a fejedben...hol írtam, hogy légmentesen? azt írtam nem zár rendesen...
2019. júl. 13. 15:02
 17/17 A kérdező kommentje:

Akkor kérlek fejtsd ki bővebben, mit értesz az alatt hogy 1.) nem zár rendesen;

2.) rendesen zár.

Bocs, ha valamit félreértek, lehet én értelmezek rosszul valamit. Számomra ha valami rendesen zár, az a légmentes zárást jelenti.

2019. júl. 13. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!