A csirkepörkölt meddig áll el a hűtőben főzéstől számítva?
Úgy tudom, kb. 3 napig áll ell a főzéstől kezdve. Ha lefagyasztják közvetlen a főzés után, akkor jó lehet még 4-5 nap múlva?
Köszönöm a válaszokat előre is.
#2
Mit gondolsz, mire találták fel a fagyasztókat?
Ha a nyers hús eláll benne hónapokig, akkora főtt étel pláne.
Ahogy előttem írták, 3-4 napig simán eláll, de azt írod:
"Ha lefagyasztják közvetlen a főzés után,"
No itt azért nagyon kell vigyázni, ugyanis közvetlen főzés után még meleg az étel, így sem a hűtőbe, se a fagyasztóba nem szabad tenni, azonnal, ugyanis azáltal, hogy melegen teszed be, képes megromlani. Meg kell várni, míg kihűl és csak akkor betenni.
Köszönöm a válaszokat!
Persze, én sem úgy gondoltam hogy forrón berakom a fagyasztóládába, hanem mondjuk a délben elkészült étel kihűlését megvárva, a kora esti órákban pl. egy jénai tálban lefagyasztom.
Azt viszont nem gondoltam volna, hogy hónapokig eláll.
Mi a helyzet akkor, ha be van habarva?
Fagyasztva akkor is sokáig eláll - bár itt a kihűlés alatti idő lehet kockázatos, nagy melegben már azért a tejföl - ha azzal habartad - könnyebben, gyorsabban romlik.
Ha a mostani hőmérsékletet nézzük, akkor simán jók habarással is a fent megadott idők: hűtő 3-4 nap, fagyasztó akár 2-3 hónap is.
Én a kádba eresztek hideg vizet és abban hűtöm az ételeket amit le akarok hűteni.
Persze csak annyit, hogy ne süllyedjen el a kaja és a vizet időnként cserélem. Rendszerint egy félóra-óra elegendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!