Szerintetek direkt sütnek nagy adag pékárút zárás előtt 10 perccel?
Nem vihet senki semmit haza.
Dolgoztam hasonló helyen, délután már nem sütöttünk semmit, és senki semmit nem vihetett haza, mindent be kellett tenni egy zsákba, és reggel elvitték megsemmisíteni.
Zárás előtt meg leltárt írni, mennyi maradt miből.
Ha vinni akart valaki haza, ki kellett fizetni, akkor is, ha amugy a kukában végezte volna.
Nem szép, hisz inkább adták volna a rászorulóknak, vagy akár állatoknak, mindegy. De az jogos, hogy a dolgozónak nem jár ingyen, csak mert dolgozik. Azért a fizetése jár.
Szerintem azért sütik le mert ezek fagyasztott termékek, és ha már elövette akkor le kell sütnie.
DE itt Németországban már szinte mindehol a környékünkön van ètelmegosztó szervezet. Ezek elviszik azoktól a pékségektöl akik oda adják a napi megmaradt dolgokat, ezeket önkéntesek haza viszik és pl teraszon vagy elökertekben szekrényekbe bele teszik. Vannak oldalak ahol látják a rászorultak és oda mennek érte. ITt a falunk facebook oldalán is mindig megossza egy hölgy ezt, nála van zöldség gyümölcs is. Bárki mehet és vehet belöle.
1. Az "áru" rövid u-betüvel irandó!
2. Direkt sütnek este nagy adag pékárut, mert a többség ilyenkor szerzi be a vacsorához/reggelihez valót. (Ahogy láthatólag te is teszed!)
3. Ha szerinted csúnyán néznek rád, akkor vagy rossz a lelkiismereted vagy üldözési mániád van.
4. Az meg tipikusan proli ötlet, hogy azért, hogy hazavihessék - a dolgozók ugyanúgy csak akkor vihetnek bármit haza, ha elötte rendesen kifizették a kasszánál.
5. A megmaradt árukat vagy leselejtezik, vagy - ha van rá lehetség - karitatív sezrvezetenek adják.
Én örülök neki, mert én is mindig akkor mentem vásárolni, bár egy ideje már nem eszek pékárut a vírus miatt, illetve mert kevés a teljes kiőrlésű pékáru. Pl. szívesen láttam volna mindig mini pizzákat teljes kiőrlésű lisztből, vagy almás-vaníliás rácsost teljes kiőrlésű lisztből, de az ilyeneket csak maszek helyeken találsz 50 km utazással.
Amúgy én mindig azt hittem azért sütnek záráskor, hogy másnap reggelig berakják valami termoszba, ami kb. 9 óra eltérés zárás után, és teljesen forró marad még. Én nem is igazán szeretem a friss dolgokat, sokkal jobban azokat a dolgokat, amik álltak 1-2 napot, úgy a legfinomabb, összeérnek az ízek. Csak a boltokban az a baj, hogy levegő éri őket, és kiszáradnak, hatalmas légmentesen zárt műanyag dobozokban kellene kirakni őket, hogy 3 nap után is még nagyon puha maradjon. A vevők meg úgy vennének belőle, hogy alul meghúznak egy kart, és kipottyan 1 darab. Vírus ellen is jó lenne, és nagyobb bevételük lenne, de erre nem gondoltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!