Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Az miért alakult ki hogy a...

Az miért alakult ki hogy a francia (jellegű) éttermekben annyira kis adagokat adnak főételnek is?

Figyelt kérdés

2019. febr. 4. 16:14
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
62%

Nem emelnek árat, mert már így is borsos, inkább kis adagokat adnak, hogy többfélét rendelj. Ezt a lehúzási módszert "fine dining"-nak is nevezik.

Manapság ez bevett üzleti fogás. Régen a tejföl is 2 dl-es volt, manapság már csak 1,25 dl-es.

2019. febr. 4. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 A kérdező kommentje:

Najó ezt egyszer-kétszer megcsinálod de ha évente akkor nem marad étel a tányéron a vendégnek...

Úgy tudom kis szervírozott adag pár évtizedek óta szokás ezekben az éttermekben.

2019. febr. 4. 16:26
 3/18 anonim ***** válasza:
78%

“fine dining”-nak nem a vendég lehúzásának ezt a módszerét nevezik, jézusom :D totál mást jelent.


Egyébként a franciák nem esznek hatalmas adagokat, nem zabálnak be, a konyhájuk is erre épül. Ha belegondolsz, lehet eszel egy fine dining menüsort 4-6fogással és tudnál még többet enni DE! Jót ettél, minőségit, nem az az evés lényege, hogy hányásig edd magad. Ez csak ilyen jó magyar szokás. Az alapján rangsoroljuk az éttermeket, hogy hol adnak nagyobb kupacot.

2019. febr. 4. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
87%

A "magyar rendes" adagokat sehol máshol nem tálalják, mindenhol a kisebb, normális mennyiségek a megszokottak.

Szóval ha neked "annyira kis adagokat" adnak, akkor VELED van baj.

Másrészt a fine dining sem az, amit az elsö írt, ott ugyan tényleg kicsik az adagok, de azért, mert úyg tervezik, hogy nem egy, hanem 6-8 fogást eszel egymás után és összességében kell elégnek lennie.

2019. febr. 4. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
79%
USAban zabálnak még annyit, mint a magyarok, ők is elől vannak kövérségben
2019. febr. 4. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
75%
Az #1-es féle proli választ remélem senki nem veszi komolyan.
2019. febr. 5. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
79%

Azokban a vendéglőkben, ahol pl. kamionosok vagy nehéz fizikai munkát végző munkások étkeznek, az adagok is ehhez mértek, és minimum három fogásból állnak. De ebben semm degradáló nincs, nekik nagyobb a kalóriaszükségletük, az ételek is ehhez igazodnak.

Az elegánsabb éttermekben egy menü legalább öt fogást tartalmaz (aperitif, előétel, főétel, sajt, desszert), ezt nem lehet nagy adagokkal végigenni. (Már csak azért sem, mert a két utóbbit külöféle sajtokkal ill. desszertekkel teli gurulókocsikkal viszik eléd, és annyit veszel a nagy választékból, amennyit akarsz.)

A fine dining-nek pedig nézz utána a szótárban, mert egészen mást jelent, mint amit az első írt.

2019. febr. 5. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
70%

Nesztek "fine dining":

Én lehet, hogy proli vagyok, akkor vállalom. A többiek pedig elmehetnek szépen például az Onyxba. Ott egy 6 fogásos ebédmenü ajánlott italsorral egy! vendégnek 45.800,-Ft.

Nekem két gyerekem van (az egyik kiskorú, ezért neki italt nem számolok), ha elmennénk a családdal, akkor ez 165.300,-Ft-ba fájna, és akkor még üdítőt nem is számoltam a kicsinek.

Lehet itt prolizni, de én ennek a pénznek jobb helyet is tudok a családi költségvetésben, pedig ki tudnám fizetni!

2019. febr. 6. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
33%

Utolsó! Nem azért vagy proli, mert nem mész el 165 ezerért ebédelni. Azért vagy proli, mert ostoba választ addz, idegekeversz egy kifejezést egy totál hibás magyarázattal (fine dining) es SÜT a válaszodból a tudatlanság. Általában “proli” emberek szoktak leszólni valamit, amiről fogalmuk sincsen, de nem tehetik meg. Félreértés ne essék, én sem ott ebédelek. De ha valamihez hozzászólok, azt azért teszem, mert van fogalmam róla. Nem állítok olyat, hogy a franciák azétt esznek több fogásos kisdagokat, mert éhesek maradnak a meg mem emelt áru adagtól, ezért nég rendelnek egy csomót és ezt fine fdiningnak hívják :D


Ez olyan, mintha azt mondanàd, hogy a gazdagok azért mennek sokat nyaralni, mert egy nyaralás ára nem sok, így elmennek inkább tízszer és ezt a módszert csalásnak nevezik, mert hát akinek pénze van az úgye rossz ember!! Istenem... hihetetlen, hogy nem érted ki a gond a válaszoddal. Nem az a baj, hogy nem viszed a kölyköt drága étterembe. Az a baj, hogy butaságokat írsz ide.


“Nem emelnek árat, mert már így is borsos, inkább kis adagokat adnak, hogy többfélét rendelj. Ezt a lehúzási módszert "fine dining"-nak is nevezik.”

2019. febr. 6. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
39%
Tiltsátok már ezt a habzószájú sokgyerekes prolibohócot...
2019. febr. 6. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!