Az alábbiak közül melyik az olcsóbb bolt? Te melyiket kedveled, es miert?
Sorrend:
1. Lidl - ha 1 boltba akarok menni és mindent megvenni, akkor jó választás, feltéve, nincs extra igény. Szeretem a tésztáját, zöldség pult, tejtermék, gyümölcslé, gabonapehely, csoki, háztartási, mirelit termékeit. Viszont extra igényeket nem biztos, hogy kiszolgál. Pl. tojásból csak bio van meg a sima, én meg a köztes tartományt preferálom.
2. Aldi - szintén alap élelmiszerek elég jók. Saját márkáson belül is. Plusz időszakos extra igények pl. karóra, fregoli, naptej stb. nagyon jók. Árban is és minőségben is.
3. Spar - ez van hozzánk legközelebb,ezért a legtöbbször itt vásárolunk. Itt vannak jó cuccok, csak az első kettőhöz képest drágább. Illetve a választék is nagyobb. Szóval ha az ember kitapasztalja, hogy mit érdemes ott venni, akkor elég jó opció. Pl. a B kategóriás rizs az a kedvencem.
4. Penny - Ő azért kerül hátra, mert ide járok a legritkábban, így nincs "kitapasztalom" élményem. Csokik, édesáruk jók, plusz olaj-ecet, jó ár-értékben vannak. De megvagyok nélküle.
5. Tesco
Olcsóság szerint:
Penny
Lidl
Tesco
Aldi
Spar
Szerintem a Tescot nehéz besorolni ha azt vesszük, hogy én durum lisztes spagettit eszek akkor a Tesco Utolsó lenne a felsorolásban, mert ott a legdrágább ez a termék. Még a Spar saját márkása is olcsóbb.
Viszont pl zöldségből van hogy jobban megéri a tesco.
De a tej is sokáig drágább volt a saját márkás, mint a Sparé. (ESL) A spár utóbbi időben drágította mellé.
Szóval szerintem sok esetben nézőpont kérdése. Mit preferálsz, mik a fontos élelmiszerek. És mi az a minőség amit elvársz.
Lidl meg Penny, mert ár-érték arányban azok voltak a legjobbak és az utca végén van mindkettő.
Itt sok szempontból a Denner a legolcsóbb (de Migrosban nagyobb a kínálat, pl. edények, babacuccok), de a gyümölcsök pl. a Coopban a legjobbak.
Szóval változó, hová
tesco,lidl,spar,aldi,pennyi
1 tescoban mindent megkapok
2 lidl közel van és finom fagyit lehet kapni
3 spár
4,aldi messze van .
5 pennybe magyarországon csak nagyon-nagyon ritkán megyek.kicsi választék .
Az alap élelmiszereket vagy a gyakorta használt élelmiszereket szinte mindenhol ugyanannyiért kapod már meg, 20-30 ft különbségekkel esetleg.
A spar, Penny nálam a tuti befutó. A sparban minőségi holmikat kapok, a választék nagy, mindent megtalálok amire szükségem van, gagyi, sz art nem árulnak. A penny árai barátiak és szintén elégedett vagyok a minőséggel. Aldiba, Lidlbe nem járok, számomra nem kielégítő az árukínálat, a választék. Tescoban megkapok mindent egy helyen, a saját márkásaik azonban gagyik. Szinte minden value, tesco termékre allergiás vagyok.
Lidl
Mindig van valami akcio, es a ruhak is jo minoseguek.
ja es a tolcseres vagy palcikas fagyik nagyon finomak. es jobb arban vannak mint egy fagyizoban. ha a sorban allok rendesek elore engednek nehogy megolvadjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!