Mi a véleményetek a Tesco Scan&Shop rendszeréről?
Én nem tudom elhinni, hogy ez működhet Magyarországon (de máshol se nagyon).
Tudom, hogy vannak véletlenszerű ellenőrzések, de biztos, hogy az emberek fele "elfelejt" egy-két terméket bescannelni...
#1 Igen, pontosan erről van szó.
#2 Az önkiszolgáló kasszánál azért mindig ott áll 1-2 ember, aki figyel.. a saját leolvasóddal viszont nem látja senki, hogy tényleg leolvastad vagy csak úgy csináltál...
#3 Nem arra utaltam, hogy a magyarok közül többen szeretnek lopni, de mondjuk jóval többen szorulnak rá szerintem, mint Londonban.
Lehet, hogy valakinek az is számít, ha minden alkalommal 10 kifli helyett 9-et üt be, plusz elrak a táska aljára egy csomag szalámit.
Tudom, egy Tesco méretű cégnek ez semmi, de nem is ezért kérdeztem, csak hogy mások mit gondolnak erről...
"#2 Az önkiszolgáló kasszánál azért mindig ott áll 1-2 ember, aki figyel.. a saját leolvasóddal viszont nem látja senki, hogy tényleg leolvastad vagy csak úgy csináltál... "
Nálunk nem, egy alkalmazott szokott kolbászolni, rendezgeti a szatyrokat, pakolgat, ha valamelyik gépnél gond van, hívásra odamegy segíteni, leszedi a lopásgátlót stb. Egy plazmatévét valszeg nem lehetne kivinni mellette, de kisebb cuccot minden további nélkül, képtelenség egyszerre 8 gépet figyelni. Sokszor úgy kell előhajkurászni akkor is, ha valamelyik tételnél gondolkodóba esik a gép, vagy kifogy a papírszalag belőle.
"Lehet, hogy valakinek az is számít, ha minden alkalommal 10 kifli helyett 9-et üt be, plusz elrak a táska aljára egy csomag szalámit.
Tudom, egy Tesco méretű cégnek ez semmi,"
Szerintem a Tesco-nak bőven megéri úgy is hogy sokan lopkodnak. Tegyük fel hogy a selfscan rendszer miatt hárommal kevesebb pénztárost kell foglalkoztatni. Mennyit keres egy pénztáros? Bruttó 150 körül? Mondjuk azt hogy három pénztáros bruttó 500 ezret. Valószínűleg egy hónapban a pár hülye aki kevesebb kiflit üt be meg eltesz egy szalámit vagy egy csokit nem csinál közel sem ennyi kárt.
"A szalámit nem tudod zsebre tenni mert alapú csipogna"
Ezt magyarázd el kérlek :D
Nem láttam még szalámit áruvédelemmel ellátva xD
Azt ne mondd, hogy megjegyzi a szalámi, hogy le volt-e fényképezve a vonalkódja és csak utána teheted a táskádba :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!