Műanyagot etetnek az emberrel?
Melyik felvágottféle van műanyagban? Van ilyen?
Mert én csak olyanról tudok, amelyik bélbe van töltve, meg olyanról, amelyik mesterséges bélbe.
Ami nem műanyag, hanem vágóhídi anyagokból állítják elő. Pl. zselatinból. Ez emészthető, s nem káros az egészségre.
Kellemetlen lehet, de bajod nem lesz tőle.
Az előre csomagolt, szeletelt sonkákon is rajta van a bőr, csak úgy lehet leszedni, ha a fele sonka is vele megy. Nem értem miért nem szedik le róla szeletelés előtt.
Engem is dühít ez már régóta.
"Melyik felvágottféle van műanyagban?"
Úgy nagyjából mindegyik.
Belet és műbelet felvágotthoz nem használnak.
13-as, akkor ügye meg is tudod nevezni az a műanyagot?
PVC? Nejlon? Mifene?
Tilos nem ehető dolgot tenni ételbe, ételre. A blisztert legfeljebb csak Pegg hagyja rajta a kaján.
Teljesen mindegy, mi az a „műanyag”, nem lehet ehetetlen és egészségre káros.
Néhol lusta, trehány eladók vannak sok boltban, számtalanszor tapasztaltam már, hiába kéred, húzza le a szalámi műanyag belét, rajtahagyja és leszeleteli vékonyra úgy. Csak otthon jössz rá, hogy kvázi ehetetlen az egész, mert tele van átlátszó műanyaggal.
A műanyagdarabkák, pedig idegentestnek számítanak gasztroenterológiailag. Irritációt okozhatnak, ami szurkálásként jelentkezhet, pl. a vastagbélben.
Számtalan ilyen műanyagfólia darabot fogyasztunk el, ilyen és más termékekből, a legtöbb esetben észre sem vesszük (pl. a fagyasztott mirelitek, vagy zacskós/dobozos tej felvágásánál szintén belekerülhet az ételbe egy vékony fólia "forgács").
Ahogyan a mű élelmeink is primitívek, úgy a csomagolásaik is azok. A job minőségű élelmiszer csomagolása is általában jobb, vagy természetközelibb (pl. valódi bél, étkezési paraffin, csavaros kupakú visszaváltható üveg, stb...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!