Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Ti nem érzitek úgy hogy...

Ti nem érzitek úgy hogy átvernek titeket a boltokban a márkanevekkel? (áruházakban)

Figyelt kérdés
Pl. a neves márkatermékekből megtalálható ugyanaz tescos márkából is, de fele annyiba kerül és ugyanolyan ízletes. Ha a tesco tudja féláron adni és nyilván még így is van nyeresége rajta, akkor a márkás termék mennyit nyerhet rajta? Ilyenkor azt érzem hogy átvág hogy két-háromszoros áron adja nekem és soha többet nem veszek belőle.
2016. dec. 22. 10:32
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Lehet, csak nem hagyom magam:)
2016. dec. 22. 10:37
 2/8 anonim ***** válasza:
50%
Mert ami feleannyiba kerul az gyakran nem ugyanaz...
2016. dec. 22. 10:44
 3/8 anonim ***** válasza:
86%
Sok termékre igaz amit mondasz, de van ahol a márkanév tènyleg olyan minőséget képvisel amit más nem hoz.
2016. dec. 22. 10:50
 4/8 anonim ***** válasza:
88%

én a Márka márkában még nem csalódtam. eddig mindig jobb volt mint a többi noname vagy akár márkásabb társai.

amúgy meg az esetek többségében az anyagfelhasználás miatt is lehet árkülönbség, vagy csak rossz az ízlelőbimbód és 2 hasonló íz közt nem érzel különbséget.

2016. dec. 22. 12:03
 5/8 anonim ***** válasza:
95%

Hasonlóan gondolkodok én is.

Sok termékről kis utánajárással ki lehet deríteni, hogy ugyanazon a soron, ugyanabból készül, mint a márkás, csak nem kell kifizetned a marketinget és a márkanevet.

A saját márkás termékek ugyanis ezért olcsóbbak, nem feltétlen azért, mert rosszabb a minősége.

Úgy vagyok több dologgal is, hogy egy próbát megér, legfeljebb többet nem veszem meg.

Fordítva is igaz: elcsábultam, vettem egy rúd P. szalámit, és aztán hetekig kerülgettük a hűtőben, mert senkinek sem ízlett. Többet vártam, ennyi pénzért.

Ugyanez érvényes még sok mindenre, akár ruhaneműkre is: sajnos itt az az elv, hogy a márkás is pont olyan sz.ar, mint a márkátlan, és ugyanúgy szétmegy 4 hónap után.

Persze ki kell tapasztalni, hogy mi az, aminek a minősége tényleg sz.ar, és olcsó is, és mi az, amiből a drágább valóban jobb is, és hosszú távon megéri vásárolni. Sajnos ebből egyre kevesebb van, azok a régi márkák se hozzák a minőséget, amikben 5-10 éve még bízni lehetett.

2016. dec. 22. 12:34
 6/8 anonim ***** válasza:
68%
A legtöbb élelmiszerféléből sajátmárkásat veszek, mert nem vagyok hajlandó senki marketingköltségeit megfizetni.
2016. dec. 22. 18:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem mert tudom hogy tesco szaloncukrot pl bonboneti gyártya tesco szaloncukor egy zacsko 800 ft mig bonboneti saját szaloncokra 900 ft egy zacsko tehát marketinget fizetném meg mellesleg bonboneti citromos-turos szaloncukra nincs tescos változatba ,kokuszos meg igen .
2016. dec. 23. 12:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Még 10 x éve volt tescoban mikros pattogtatni való kukorica. A saját márkája jóval olcsóbb volt, de csak valami átlátszó fehér csomagolás volt rajta. Kibontva ugyanaz a drágább belső csomagolású márkatermék volt, mint a másik :P

A márkásabb termékeket általában (és elvileg) komolyabb minőségbiztosítás alá vetik. Élelmiszernél pont nem biztos, hogy az olcsóbbat választom (bár manapság meg majdhogynem tökmindegy). A felhasznált alapanyagok minősége/tisztasága amire ugye sose lesz rálátásunk.

Tehát jó kérdés. Én nem érzem magam átverve, kivéve mikor "hal"rudacskát vettem és csirke ízű krém volt benne...

Najó mégis, de ez van.

2017. jan. 2. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!