Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Miért kérik el a személyimet,...

Miért kérik el a személyimet, ha alkoholt veszek, mikor már egy jó ideje nem vagyok 18?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok és minap barátnőmmel vettünk egy kis piát (minimális alkoholszázalék, nem vodka meg ilyesmi) egy kis esti kikapcshoz és a pénztáros nő elkérte a személyimet, ami kicsit idegesít olyan szempontból, hogy nem tizenéves kis tinicsitrinek nézek ki.

Múltkor kicsit csípősebb hangulatomban voltam, akkor a barátnőm vette és tőle is elkérte ráadásul ugyanaz a nő...és megjegyeztem, hogy ugyan már hány évesnek nézi, mikor ő is 21???

Veletek és előfordult már ilyen? Titeket nem idegesít ez?

2016. ápr. 9. 11:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell basztatásnak venni és máris egyszerűbb kezelni.
2016. ápr. 9. 15:26
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Engem 24 eves koromban nem akartak beengedni egy buliba, amig nem mutattam szemelyit, hogy vagyok 18. Megmutattam, neztek egyet es bementem. Testverem most 26, eleg alacsony, mai napig elofordul, hogy nem nezik 18-nak, ilyenkor mutatja a szemelyit, ha a helyzet megkivanja es mindenki boldog. Nincs miert ezen felhaborodni, kesobb ez elony lehet. En most 29 vagyok, de szerintem 23-25 evesek kozott nyugodtan elvegyulhetnek:)
2016. ápr. 9. 15:28
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Egy hónap múlva töltöm be a harmincat, és szinte minden alkalommal elkérik. Sokaknak közülük leesik az álla amikor rájönnek hogy 86-os vagyok :D Örülj neki, ez előny, nem pedig hátrány ;)
2016. ápr. 9. 17:40
 14/19 anonim ***** válasza:
Áruld már el nekem, mi a b*sztatás abban, hogy a pénztáros végzi a munkáját és ellenőrzi a korodat? Próbáld meg magadat az ő helyébe képzelni és remegj egy kicsit, hogy marad-e az állásod, vagy sem... szerintem még a nagymamám személyijét is elkérnéd.
2016. ápr. 9. 22:11
 15/19 anonim ***** válasza:
23 vagyok, az idősebb pénztárosok el szokták kérni tőlem is. Nem akadok ki, fiatalnak tűnök, azért egy 17 és 23 éves ember közôtt kinézetre nem sok különbség van. Nem kell ezen így hisztizni, én is elkérném a helyében, hiszen nagy bajba kerülhet egy esetleges ellenőrzés során. Nincs a te homlokodra sem írva, hogy elmúltál 18.
2016. ápr. 9. 22:48
 16/19 anonim ***** válasza:
Tudod, kérdező ennél sokkal nagyobb probléma lesz az, amikor a csinos lányok csókolomot köszönnek majd.
2016. ápr. 10. 09:03
 17/19 anonim válasza:
29 éves vagyok, és a mai napig elkérik a személyimet...
2016. ápr. 14. 11:08
 18/19 anonim ***** válasza:
Na, akkor had válaszoljon egy pénztáros is! :) Kasszásként dolgozom a "fenyőfás" hálózatnál (mondjuk ez lényegtelen is, hogy hol, mert a szabály az szabály mindenhol). Ha kiadok BÁRMILYEN alkoholtartalmú italt, teljesen mindegy, hogy egy 2%-os citromos sör, vagy 10 üveg vodka, 500 ezer ft a bírság NEKEM. Fél millió forint kérdezó, ennyi a bírság számomra, a bolt is kap büntetést, le kell szedni egy hónapra az összes italt a polcról stb... Minden reggel alá kell írnom egy papírt, mielőtt beülök a kasszába, hogy megértettem ezt és nem adok el kiskorúnak szeszesitalt. Te szívesen kifizetnél fél millió forintot kedves kérdező, vagy inkább elkéred a személyit, ami fél perc, attól a személytől akinél nem vagy biztos a dolgodban? Igazán sajnálom, hogy neked ez idegesítő, én ezentúl is elfogom kérni a személyit, ha nincs, akkor nincs ital, ennyi! :) Tőlem is elszokták kérni képzeld, 26 leszek lassan, örülök neki ha elkérik :D Köszöntem :)
2016. ápr. 14. 23:13
 19/19 anonim válasza:
azthiszem a tescoban ugy van a szabaly hogyha valaki idosebbnek latszik mint 21 attol nem kotelesek elkerni. gondolom nembiztos abban hogy 17-18 vagy e vagy valami ilyesmi
2019. jún. 26. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!