Miért kérik el a személyimet, ha alkoholt veszek, mikor
már egy jó ideje nem vagyok 18?
Figyelt kérdés
22 éves vagyok és minap barátnőmmel vettünk egy kis piát (minimális alkoholszázalék, nem vodka meg ilyesmi) egy kis esti kikapcshoz és a pénztáros nő elkérte a személyimet, ami kicsit idegesít olyan szempontból, hogy nem tizenéves kis tinicsitrinek nézek ki.
Múltkor kicsit csípősebb hangulatomban voltam, akkor a barátnőm vette és tőle is elkérte ráadásul ugyanaz a nő...és megjegyeztem, hogy ugyan már hány évesnek nézi, mikor ő is 21???
Veletek és előfordult már ilyen? Titeket nem idegesít ez?
Kicsit idegesítő,de én úgy szoktam,hogy fizetéskor már készítem elő a személyit,hogy már csak meg kelljen mutatni,bár nálam csak akkor kérik el,ha meg vagyok borotválkozva. :)
2016. ápr. 9. 11:32
2/19 anonim válasza:
Nem idegesít, mert megértem a pénztárost. Ha nem kéri el a személyit és mégsem vagy 18, akkor ő üti meg a bokáját. Én is elkérném ha nem lennék biztos benne, hiába sértődik meg a vevő. Nem az ő állása a tét.
2016. ápr. 9. 11:40
3/19 anonim válasza:
A pénztárosnak meg a boltnak lehet problémája, ha 18 év alattinak adnak ki szeszesitalt, ezért a komolyabb ellenőrzés. Valószínűleg a pénztáros nem ismer személyesen, sőt meg sem jegyzi a vevőket, tehát ne lepődj meg, ha akárhányszor odamész, kéri a személyidet. Csak a kötelességét végzi, ha meggyőződik arról, hogy jogszerűen vásárolsz italt. Ti meg ne idegeskedjetek, inkább örüljetek, hogy ilyen fiatalnak néz valaki!
2016. ápr. 9. 11:49
4/19 anonim válasza:
URISTEN MEG KELLETT MUTATNOM EGY KARTYAT FEL VAGYOK HABORODVA
2016. ápr. 9. 12:35
5/19 anonim válasza:
Mert ezt nagyon szigorúan veszik, komoly büntetést kaphat érte, ha 18 éven aluliakat szolgál ki szesze itallal, és néhány év korkülönbséget nem mindenki tud meghatározni. Én lehet, hogy egy fiatalosabb arcú 25 évestől is elkérném az igazolványát.
Nézd a jobb oldalát: a korodnál fiatalabbnak látszol. 40-esen még jól fog jönni. :)
2016. ápr. 9. 13:25
6/19 anonim válasza:
Én 28 vagyok mégis elkérték,most akkor essek neki? Inkább figyelem az arcát,milyen a reakció az évszám láttán,aztán jót röhögök rajta.
2016. ápr. 9. 13:37
7/19 anonim válasza:
Örülj neki, hogy nem vagy koravén.
2016. ápr. 9. 13:39
8/19 anonim válasza:
Most ezen picsogsz? Van fogalmad arról, hogy mennyivel hágják meg a boltot, ha kiderül, hogy kiskorúnak ad el olyat, amit nem lenne szabad?
2016. ápr. 9. 13:44
9/19 anonim válasza:
Pár évet nem lehet kinézetből egyértelműen megállapítani.
Sok kikent/kifent 18 alatti idősebbnek néz ki.
Miért akadsz ki ezen? Őt büntetik meg keményen, ha kiskorúnak piát ad ki, nem téged.
2016. ápr. 9. 13:45
10/19 A kérdező kommentje:
Az persze, hogy jó hogy fiatalabbnak néznek, lehet apai ágon öröklődik, apám 52 nagyanyám meg 81 és egy tizest lazán letahadhatnának (apámat egyszer a férjemnek nézték, nagyanyámnak meg az unokája helyett a lányának :D). De akkor is idegesítő, hogy a kivakolt kis ringyótól meg nem kérik el...nyilván nem akarom, hogy kirugják, de akkor ne csak engem basztasson, hanem akinel jogos is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!