Hogy és miért nincs a Lidl-ben mosdó?
Mivel nem nagy üzlet így nem indokolt hogy legyen sőt nem is kötelező.
Megértem hogy sok embernek szüksége lenne rá, én is jártam úgy hogy beültem az autóba igaz hogy a Lidl nálam velem szemben van én odajárok megvenni a napi szükséges dolgaimat, zsömle vagy kifli, felvágott, meg pár valami ami esetleg kellhet. Csak ha én nagyobb bevásárlást tervezek vagy több helyre mennék akkor beülök az autóba bemegyek a városba megnézek pár ruha üzletet, ha olyan akció van akkor benézek más ilyen multi üzletbe, meg elintézem az egyéb dolgaimat. Általában mindig utoljára hagyom a helyi Lidl-t ahol már rutinosan tudok mozogni mert ismerem a helyet és én sokszor egy bevásárlást 5 perc alatt letudok, csak jártam én is már úgy hogy éppen hogy bementem és rámjött a szükség és nem tudtam mit csinálni, csak tettem azért hogy gyorsan hamar túl legyek rajta és persze mindig akkor volt az hogy nyitva volt 1-2 kassza közben mindkettőnél vagy 5 en álltunk sorba és persze lassan is haladtunk akkor már a méreg tudott megölni hogy szinte már majdnem becsináltam mire sorra kerültem, fizettem és gyorsan be az autóba vagy hazarohanás, és általában mindig ilyen alkalmakkor volt az hogy elfelejtettem 1-2 dolgot és mehettem vissza értük ami végett kb hülyének néztek. ezért nem értana oda legalább 1 wc ahol mondjuk a nőibe van 2 angol wc a férfi wc-be is két piszoár és 1 angol wc csak ha hirtelen valakinek dolga van gyors beszalad és nem kell kapkodnia hanem szépen nyugodtan betud vásárolni főleg ha messzebbről jár be oda, vagy ha épp nyugodtan nézelődne mert ritkán esik be oda. Nem tartom egy hülye dolognak ha bevezetnék a kötelező wc kiépítést pont az ilyen jellegű üzletekbe mert sosem lehet tudni. Tudom ám hogy a fenntartásuk nem egyszerű meg olcsó, ugye karban is kell tartani meg a takarítására is plusz időt kellene szánnia a dolgozóknak amit ha jól tudom ilyen helyeken óránként meg kell tenni.
Viszonylag kicsi bolt, wc a nagyokban szokott lenni...
A benzinkúton sem azért van, mert órákat tölt ott az ember, hanem mert az, aki átszeli az országot, jó néven veszi ezt, tuti van rá igény :) Ha épp vasárnap van vagy nincs Tesco az útvonalon, nem is tudom, mit csinálnék benzinkút nélkül (úgy 8 óránként nekem már jól jön egy wc, teaivás mellett gyakrabban is). Benzinkúton úgyis meg kell állni néha, teljesen jól összekombinálható a jármű inputja az ember outputjával (bár inni is szoktam olyankor :)).
bizony meg kell tenni gyakran, és a kiépítésen felül a fenntartás is pénz, de hol van ezen a haszon?
attól nem lesz több vásárló.
viszont mindenki bemegy az utcáról.
és senki sem érzi magát otthon, ergo hamar leamortizálják.
és pótolni mindenki után a wc-papírt, folyékony szappant, papírtörlőt, vagy az áramot fizetni a kézszárító miatt... minek, mikor sokan csak emiatt szaladnának be?
és ha lenne, 1-2 nem lenne elég, mert tuti mindig sor lenne, hát egy (főleg) élelmiszer-bolt nem erről szól.
ne viccelj már, elmész vásárolgatni, mész több helyre, és épp itt jön rád?
akkor ha több helyre mész, és épp egy öltöny-szaküzletben jön rád, akkor ott is tartsanak fent 2 vásárló-wc-t?
mert akkor ilyen alapon minden boltnak kéne, mert te a LIdl-be mész utoljára, más meg a dohányboltba, és ha ott jön rá? ez nem indok!
ha megyek több helyre, akkor oldjam meg, felnőtt vagyok, én így érzem.
ha sok helyre kell menned, és mondjuk van közte ügyintézés, akkor az ilyen helyeken van. ha csak vásárolgatsz, akkor a plázákban megintcsak van. ha több kisebb helyre mész be, akkor az tuti, hogy a belvárosban van, vagy ahhoz nagyon közel. sehol sincsenek üzletek egymás hátán a külvárosokban. ha meg már a városban vagy, egy csomó helyen van nyilvános wc, 100 ft-ért elvégzed a dolgod.
ne várjuk már el, hogy egy 5 perces bevásárlás miatt (te magad mondtad, hogy ennyi idő alatt elintézed) ilyesmi jár, csak mert épp ott jön rád!
akkor én meg eljárok futni, és épp ott jön rám, akkor elvárhatom, hogy a város szélére vagy az erdő közepére építsenek ki ingyen wc-t, mert biztosan sok ember örülne neki? Nonszensz.
"fenntartás is pénz, de hol van ezen a haszon? "
Pl ott, hogy nem hugyos és emberi ürülékes a környezete, így több vásárlót tud bevonzani. Jó pár helyet ismerek ahova éppen ez miatt nem megyek be. Én azt a javaslatot is támogatom amit a meki csinál, hogy vásárolni kelljen, hogy használhasd a wc-t de legalább legyen.
"ne várjuk már el, hogy egy 5 perces bevásárlás miatt (te magad mondtad, hogy ennyi idő alatt elintézed) ilyesmi jár, csak mert épp ott jön rád!"
Nem minden ember egészséges sok ember küzd prosztata gondokkal, és léteznek idős emberek is akik nem tudják visszatartani. Egy idősebb ember számára tovább tart a bevásárlás is.
"akkor én meg eljárok futni, és épp ott jön rám, akkor elvárhatom, hogy a város szélére vagy az erdő közepére építsenek ki ingyen wc-t, mert biztosan sok ember örülne neki? Nonszensz."
Butaság, hogy ilyet írsz a futás nem életfeltételhez kötött szükséglet persze jó ha sportol az ember, viszont az élelmiszer beszerzés szorosan kötődik a létfenntartásunkhoz.
így van, kötődik ahhoz, hogy életben maradjunk, de ha tudod, hogy problémáid vannak, és fél órát sem bírsz ki, akkor ne várj el irreális dolgokat önző módon, hanem oldd meg te! felnőtt ember vagy, nem? ne más gondoskodjon már a problémáidról! menj a kisboltba, ahol a pult mögül a kezedbe adják a kiló lisztet. meg is van oldva, 2 percet töltöttél bent.
egyébként meg a sport is létszükséglet, ha egészséges és fitt akarsz maradni, nem 30 évesen szenvedni a derekad meg a hátad miatt, elhízva. szóval egyáltalán nem más téma, hogy MINDENHOL lehetne ennyi erővel INGYENRS nyilvános wc. jajjj....
a kifogásod, hogy ne egy körbeh-gy-zott helyre menjenek be az emberek, egyáltalán nem állja meg a helyét.
A Lidl, Penny, Aldi méretű boltokról beszélünk. Én járok mindháromba. Attól, hogy valaki látott egyszer valakit, amint a bolt falára vizelt, még nem ez a jellemző, és nem történik meg 10 percenként! Ne viccelj már, a Tesco falára is vizeltek már emberek, pedig ott van wc! Akkor nem mész a Tescoba sem, mert büdös hely? Ugyan már!
Én a Lidl-nél soha az életbe még csak nem is gondoltam erre, hogy "hú de h-gyszag van, be nem megyek ide!", egyiknél sem tapasztaltam ilyesmit. Ez nem reális, amiket te írsz.
Én valamilyen szinten egyetértek a kérdezővel. Nagyon kevés nyilvános illemhely van az országban, még Budapesten is.
Nekem az utazás a lidl-ig és vissza 1 óra, tehát nem járom meg 20 perc alatt, mint egyesek...
de az utazást ne számold bele a vásárlásba, a boltnak nem kötelessége azt figyelni, hogy ki mennyit utazik. ha ezt beleszámolnák a vásárlási időbe, és konkrétan emiatt lenne wc, akkor egy csomó minden mással is számolniuk kéne, pl. mi van, ha valakire az odavezető úton tör rá az éhség? akkor ennyi erővel már büfét is üzemeltessenek a buszon, nem? mert tutira jönne a magyarázkodás, hogy nem várhat mindenki 1-2 órát az evéssel, mert vannak a gyerekek, meg vannak a cukorbetegek...
jellemzően pedig nem utaznak az emberek ekkora távot egy üzlet miatt. a legtöbben oda járnak, ami a közelben van. ha csak nem vidékről jársz be vmi városba, akkor egész egyszerűen nem hiszem el, hogy útközben nincs wc-lehetőség, csak és kizárólag a kiválasztott üzletben tudnád elképzelni. ha busszal/vonattal közlekedsz, minden buszállomáson van.
szerintem itt az a bajotok, hogy ezek a wc-k fizetősek, míg egy bolti wc általában nem az.
hihetetlen számomra, hogy egyesek milyen módon kezelik a saját korlátaikat.
pl. aki idős, és prosztatagondokkal küzd, az elvárja, hogy építsenek wc-t a vásárlók számára. tehát neki van ideje, van pénze, csak épp az egészsége nem a legjobb, így elvárja, hogy kiszolgálják.
vagyok én, akinek mondjuk rendben van az egészsége, pénze is van vásárolgatni, de ideje az nincs Y na akkor én meg elvárom, hogy engedjenek előre, mert nekem rohanni kell munkába, munkából az óvodába, óvodából haza a hisztis és éhes gyerekkel, hogy főzni tudjak neki. ez így akkor reális, ugye? hisz ennyit én is elvárhatok, hogy mindenki félreálljon, mert én sietek!
lehet ezt továbbvinni a végtelenségig, a lényeg, hogy a saját eü. problémái miatt ne akarjon már az ember másokat költségekbe verni. mindent meg lehet oldani, csak akarni kell. de vannak, akiknek semmi sem elég jó.
De szó sincs ilyenről.
Külföldön érdekes, működik, hogy fizetős a wc. Így nem hajléktalanok meg minden jött-ment megy be. Ismered a magyarokat, szerinted 100 ft-ért ki menne be? CSAK az, akinek nagyon szükséges.
És..! Még profitálhatnának is belőle. Marketinget tanultam, és mi igenis csináltattunk mosdót egy ilyen Lidl-szerű diszkontba. Van, aki veszekszik a használati díj miatt, de rengetegen kifizetik, és nem arról szól a vásárlásuk, hogy mindjárt bepisilnek... Hanem egy tiszta, higiénikus helyen végezhetik el a dolgukat.
2015-öt írunk...
"Felnőtt ember vagy bla bla bla"
Ez egy akkora ostoba duma. Mégis mit csináljak, ha épp vásárlás közben rám tör a hasmoraj, és azonnal kell egy budi, különben a sorok közepére sz*rok? (Más választásom nem lenne, ha nem akarok szégyen-szemre fekáliás gatyában hazamenni.) Ez nem felnőttség kérdése, ez egy inger, amit egy kisgyerek vagy egy idős kevésbé jól tud szabályozni, de ez nem jelenti azt, hogy én 30 évesen képes vagyok kibírni addig, amíg mondjuk kivárom a sorom, aztán megvárom esetleg a buszom, az még elkanyarog velem, onnan még gyalogoljak hazáig... Aztán ha neki feszül a lyukadnak az anyag, mit csinálsz? Bevarrod a s*gged?
Szóval igen, a minimum lenne, hogy mindenhol legyen legalább egy budi, még a lepukkant pennyben meg coopokban is. Mert nem biztos, hogy a dolgozók olyan jó fejek, hogy a boci szemeid miatt beengednek a személyzetibe.
Az meg, hogy mindenki oda járna, jaj hagyjuk már. Ilyen alapon a Tescóba meg a Sparba is mindenki oda jár. Gimis éveimben rengetegszer rohantam át a közeli Tescoba, mert képtelen voltam az iskolai mosdót használni, a cinkelések miatt. Hiába, hogy mindenki csinálja, mégis a bűz meg az esetleges hangok cikik voltak és nem volt kedvem hallgatni a csúfolódást, úgyhogy sokszor tettem össze a kezem amiatt, hogy van hová átrohanni. Tescoba meg senki nem ismert, úgyhogy rottyanthattam kedvemre. :D
Szóval... Ez nem felnőttség kérdése. Legalább is, nem olyan értelemben, ahogy te gondolod. Ha rád jön a dolog, nem tudsz mit csinálni, ezt nem lehet időzíteni. Utáltam, mikor a suliban a tanárok is mindig azzal jöttek, hogy "szünetben kell elintézni". És azt hogy? Majd megmondom a belemnek, hogy legyen szíves pontosan a 10 perces szünetre időzíteni a mozgását, meg a sz*rpréselési kísérletét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!