Mit tudnátok tenni az olyan öregasszonyokkal, akik úgy válogatják a vákuumcsomagolt húst, hogy ráteszik a zöldségmérlegre, hogy most 995g vagy 1040g?
Nem duhito, hogy az idos emberek kicsit megbuggyannak. Megnyugtatlak, hogy Te is ilyen leszel ven korodra, ha nem rosszabb.
Nekem inkabb az az elszomorito a mai fiatalokban, hogy semmi tisztelet nincs bennuk az idosekkel szemben, semmi.
5-ös vagyok
"ez már a legkisstílűbb szint és közben az jár a fejükben, hogy húú, én vagyok a király, mert nekem még több is jutott a nagy válogatástól, mint amit kifizetek."
Próbáld magad beleképzelni egy idős, kisnyugdíjas helyzetébe: most úgy őszintén, mi öröme van egy ilyen néninek?
- A társadalomnak már nincs szüksége rá, dolgozni legtöbbje már nem tud, haszontalannak, feleslegesnek érzik magukat...
- A gyereke(i) hajtanak, mint az állat, hogy meg tudjanak élni, a családjukat eltartani - ha nagyon jó fej gyerekei vannak, akkor hetente egyszer meglátogatják...
- A kormány - teljesen mindegy, hogy melyik - alig várja, hogy elhunyjon, hogy ne kelljen nyugdíjat fizetni (csak zárójelben jegyzem meg, hogy eddig 10 évet húztak a nyugdíjkorhatáron a kormányok - az eredeti 55 helyett már csak 65 éves korban mehetnek a nők is nyugdíjba, és még tovább akarják húzni)
- mindene fáj, nincs egy egészséges pillanata
Akkor miért ne lehetne legalább egy pici pillanata, amikor azt érzi, hogy Ő a király! (persze, értem én a logikádat, hogy kisstílű, de ez van...) Senkit nem károsítanak meg...
Nem vagyok benne biztos, hogy azt hiszi,hogy ő a király... Csak hogy egy hangyányit jobban járt, ráért lemérni...
Azt megértem, hogy nem tartod sokra az ilyen húsokat, én magam se vennék ilyesmit, de az emberek zöme közel sem olyan igényes, mint én még a nyomorban is.
De ha a legnegatívabb elképzeléseid igazak is valakire... Ennél nagyságrendekkel rosszabb dolgok vannak. Ha valaki téved valamiben és ilyen kis pár grammokkal játszik, akkor mégis mi van? Vannak fiatal anyák, dolgozó nők, akik elautóznak 6 km-re, hogy egypár forinttal olcsóbban vegyenek meg valamit! S aki kettőt vesz valamiből, kicsit olcsóbb darabáron, amikor talán egyre sincs szüksége? Na az már inkább elmeroggyantság, most mérni egyet ingyen egy minimális előnyért, idős korban... Sokkal szolidabb.
Az emberek szellemi képessége sok esetben megdöbbentően alacsony. Én alig értem, hogy lehet ezt a fajt homo sapiensnek nevezni, nagy arrogancia. Viszont tudom, hogy vannak kiváló koponyák is... Csak sajna lehúzza az átlagot a sok sötétfejű kreatúra (ez ilyen ténymegállapítás nálam, nem nézem le őket, nem tehetnek róla, csak szomorúnak tartom adolgot. Illetve van, aki tehet róla, mert nem hajlandó használni az agyát, mindig csak fix megoldásokat vár... Bár az meg a személyisége miatt lehet, ami nagyrészt születési dolog. Eh hagyjuk. Azért valami kis felelősségünk van saját magunkkal kapcsolatban.)
"a férjem egyetemi tanár, tehát értelmes is"
Én elhiszem, hogy a férjed értelmes, de hol itt az összefüggés? :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!