Mit tudtok erről?
Sziasztok,
Hallatom valakitől, hogy ha a boltban fel van címkézve egy termék akciós áron, és a pénztárnál vesszük észre, h rosszul van felcímkézve akkor a boltbank kötelessége oda adni annyi áron ami a címkén szerepelt?
Múltkor belecsöppentem egy ilyenbe, rosszul volt felcímkézve kasszánál derült ki, én erről nem tudtam, úgyhogy otthagytam, utána mondták, h ha szolok akkor kötelességük oda adni annyiért ami a címként volt.
Ez igaz? Mit tudtok erről? Volt már veletek ilyen? Oda adták annyiért?
Fogyasztóvédelmi törvény:
14. §(5) A termék eladási áraként és egységáraként, illetve a szolgáltatás díjaként a fogyasztó által ténylegesen fizetendő, az általános forgalmi adót és egyéb kötelező terheket is tartalmazó árat kell feltüntetni.
(7) Több eladási ár vagy szolgáltatási díj egyidejű feltüntetése esetén a vállalkozás köteles a feltüntetett legalacsonyabb eladási ár vagy szolgáltatási díj felszámítására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!