Mennyibe kerül egy hízott kacsamáj?
5000-8000ft /kg attól függ hol veszed :
Dew jól nézd meg ,hogy hol és mit veszel : keres olyan valakit akítől háztól tudsz venni : Az biztos ,hogy rendesen van hízlalva és nem gyorsan tömött :
Elsőnek ígaza van : nézd meg ,hogy mivel etteték..
Mi most jártunk úgy Márton napkor ,hogy I osztályú kacsamájat vettünk 1kg 6400ft : Kisütöttem és 15dkg maradt belőle : Egy nagyon vékony szeletet vágtam le róla megkostoltam olyan íze volt mintha simán kanálal zsírt ettem volna :
Felhívtam az áruházat ,számlával és a kisült kacsamájjal vissza mentem : A májat ők kérték ,hogy vigyem be : Azért kellett be vinnem mert az áruház is ,bevizságálja és elküldenek a termelőnek is belőle 1 kisebb részt : Az árát vissza kaptam : Egy hét mulva felhívtak és elmondta a labor vezető ,hogy a kacsát 7-9 nap alatt hízlalták fel ,különböző tömegnővelő szerekkel : Ezek után soha többet nem veszek boltban májat ,és piacon sem : csak is háztól megbízható helyröl..
Bizony bizony..
Még a szarból is lehet pénzt csinálni..
Sziasztok!
Én ezzel foglalkozom és élelmiszermérnök végzettségem van.
A hízott májnál (legyen az liba vagy kacsa) a 650-700 grammos súly a megfelelő, ez az I. osztályú. Ezen felül, hiába nagyobb a tömeg, ekkor már valószínűbb, hogy zsírmájról van szó. Ennek nincs köze a hízlalás intenzitásához, hanem inkább az állat nem volt olyan fizikumú vagy az előkészítés során nem kapott meg minden vitamint, ásványi anyagot, amivel a már zsírsejtei "erősödtek" volna, így a nagy megterhelés miatt nem tudták megtartani a megnőtt zsírmennyiséget. Ez vezethetett az "összesüléshez".
Tehát nyugodtan vásároljatok boltból, a feldolgozóknak az a céljuk, hogy mindenki megfelelő minőségű terméket kapjon. Nyilván vannak ilyen rossz példák is, de nem szabad csak ez alapján ítélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!