Van arra valami előírás, hogy a húspultnál aki kiszolgál, az ne puszta kézzel tegye?
Figyelt kérdés
Azt hiszen ilyen zacskót szoktak, de ez nem lenne kötelező? Ma nekem csak úgy rakosgatta a szalámit puszta kézzel.2013. nov. 13. 14:40
1/11 anonim válasza:
Nálunk a felvágottakat villával szokták szedni a papírra.
Kézzel biztos, hogy nem szabadna.
Van sok olyan hely, ahol még pénzt is kezel az, aki pogácsákat és sütiket fog meg kézzel és után elveszi a pénzt és visszaad, amikor megláttam, kiálltam a sorból és inkább nem vettem sütit.
2/11 anonim válasza:
Van bizony. Pék- és húsárut kötelező (lenne) nejlonkesztyűben kiszolgálni. Ha ellenőrzést kapnának, csúnya büntetést sóznának a boltra. Máskor nyugodtan tedd szóvá.
3/11 anonim válasza:
Igen, van rá előírás.
A legdurvább, amit láttam pár éve Budaörsön, a fene sem tudja már hol, tologatta az eladó a tejes rekeszeket, majd rögtön utána, kézmosás nélkül, puszta kézzel pakolgatta a szalámit a vevőnek.
Mi csak kávét ittunk, de a úgy öntöttem bele a számba, hogy még véletlenül se érjek a pohárhoz ezek után :)
4/11 bumbi02 válasza:
Hát előírás éppenséggel van rá, de ne legyetek naivak. Az egy dolog, hogy ott előttetek éppen kesztyűben fogják meg azt a húst, vagy sütit. De hátul, ahol te nem látod, ugyanúgy kesztyű nélkül fogják meg. És épp ezért úgy tartom, hogy aki ettől "undorodik", az csak álszenteskedik, hiszen gondolhatja hogy azt a húst már egykétszer megfogdosták,más dolog hogy most ő épp látta. (hozzátenném ha nem látja, akkor nem is érdekli, és nem is lesz belőle baja..)
5/11 doboszoli válasza:
Kedves bumbi!
Ismét egyetértünk.
6/11 anonim válasza:
Igazatok van. A kiszolgálás csak kirakat. A színfalak mögé bepillantva inkább az ember lemondana mindenféle kajálásról. :D
7/11 anonim válasza:
A 6 és 3 is vagyok.
Végül ennyi kell az immunrendszerünk edzéséhez :)
8/11 anonim válasza:
En nem tudom van e eloiras ra,de sokszor latom,hogy puszta kezzel fogjak meg a felvagottat vagy a hust,kolbaszt stb. Engem egyszer akartak igy kiszolgalni,illedelmesen megkertem a holgyet,hogy huzzon kesztyut vagy fogjon egy villat. Eloszor meglepodott,de aztan elnezest kert es felvett egy kesztyut.
9/11 anonim válasza:
Én meg azt mondom, hogy ha tudnád, mi van abban a szalámiban, a legkevésbé sem érdekelne, hogy ki, és milyen kézzel fogdossa össze.
10/11 anonim válasza:
Van előírásunk rá, minden más egyéb tevékenység után (pl megfogom a kilincset),kezet kell mosnunk, és tiszta nejlon kesztyűt kell húznunk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!