Lidl vagy Aldi?
Egyen mindenki jó SOK Lidl-s dolgot :) Én maradok a minőségi Aldinál... ahol bio, tartósítószer mentes dolgokat lehet kapni.
Aldi termékeinek nagy részében nincs sem színezék, sem ízfokozó! Az ott kapható tészták mindegyik durum lisztből készül. NEM gyorsfagyasztott undortó helyben sütött pékárujuk van (mint a Lidl-nek) hanem "hozatott" azaz pékségben sütött kenyeret árulnak.
Mutasson nekem valaki ilyen narancsét Lidl-ből! [link]
100% narancslé (nem, nem sűrítmény vissza hígítva). Felbontás NÉLKÜL is hűtőben tárolják a tej termékek mellett... Miért? Azért mert pár hét alatt megromlik, felbontás után jó esetben 3-4nap természetesen hűtőben tárolva. Semmi nincs benne csak narancslé + rost SEMMI más.
Az Aldiban kapható halkonzervek, gyorsfagyasztott halételek 99% ASC minősítésű és FAO jelölésű! Ja, hogy nem tudod mit jelent mert a Lidl-ben nem sokat találkozol ilyennel? Akkor olvass utána! [link]
Aldiban kapható csokik, kakaó és csoki tartalmú dolgok UTZ minősítésűek. Kérek két tábla UTZ-s csokit Lidl-ből. Köszönöm! [link]
Aldiban kapható gouda sajt eredeti Holland sajt. Nem holland recept alapján meg ilyen parasztvakítások. Hanem Hollandiában készül minden féle hozzá adott mocsok nélkül. Mert sok "sajt" kapható a boltban de lehet tejet és oltóenzimet nem látott.
Aldiban kapható tejtermékek túró, tejföl kiváló minőségű. Úgy mint a előre csomagolt felvágottak. A felvágottak LAKTÓZMENTESEK és szója mentesek. [link]
Utolsó, neked súlyos problémáid vannak. A lidl-ben is ugyanúgy hűtik az üveges narancsleveket, asc minősítésűek az általad említett termékek, és van rajtuk fao (a lidl oldalán is megtekintheted az értelmezhetőségét).
A péktermékeket itt Németországban a Lidl és az Aldi is maga állítja elő, az Aldié enyhén szólva is alig ehető, ráadásul a választék is kisebb.
A Lidl-ben és az Aldiban is kapsz egyaránt eredeti francia, holland, olasz sajtot (pl. az egyetlen és igazi parmaggianot), és utángyártottat is.
A szaláminál pedig nem igazán értem, minek is kellene MIDNNEK laktózmentesnek lennie, ha egyszer a lakosság kb. 3%-a laktózérzékeny. Persze, legyen laktózérzékeny termék is, de felesleges mindnek annak lennie.
A tejtermékek minőségével nem tudom mi bajod, az Aldié és a Lidl-é is innét Németországból jön, egyformán jó minőségűek.
Viszont pl. az Aldiban a gyümölcsök, zöldségek szinte mindig megnyomódottak, rohadnak, egymásra vannak hányva a boltban, míg a Lidlben szépek, a legtöbből van bio választék is.
Egy testedző srác szemével, akinek nagy rutinja van:
Az ALDI kimagasló Magyarországon halkonzerveivel, ár/érték arányban a legjobb tonhalkonzerveket itt kapni. Tápérték alapján a hozzá az Auchan-ben kapható John West tonhal 300 forinttal drágább. Az ALDI saját termékei zöme magas minősége, kiváló tápanyagprofilú, kiváló áron van és jó ízű. Kiemelkedik a cottage cheese (sajnos most árat emeltek, de még mindig magasan veri bármelyik CBA, SPAR, stb. termékeit), zsírszegény fetasajt (salátákhoz), tonhal és makrélakonzervek.
ALDI-ban drága a hús és a zöldség/gyümölcs pedig rossz minőségű. A SPAR-ban magasan jobb a zöldségek minősége.
Az ALDI hús azonban noha drága, kiváló minőségű.
A LIDL az ALDI egyértelműen gyengébb és igénytelenebb kiadása, 1-2 olyan termékkel, ami viszont az ALDI-ban nincs. Testépítő szemmel ilyen a kölesgolyó, vagy a zsírszegény túró. Egyébiránt a LIDL órási hibája, hogy nem tüntetik fel a tápanyagértékeket, így "sejtheted" mi van benne, de az ALDI-ban MINDEN érték fel van tüntetve.
A PENNY MARKET mindkettőnél gyengébb, a legigénytelenebb a 3 közül.
A SPAR egy kicsit más kategória, mivel drágább mint a fentiek, ellenben rengeteg kiváló saját terméke van: puffasztott rizs, köles golyó, zabpehely, laktózmentes tej itt a legjobb minőségű stb.
A SPAR-ban tudsz a leginkább teljeskörű bevásárlást tartani, tehát a SPAR üti az ALDI-t is és a LIDL-t is.
A SPAR hátránya, hogy nem minden boltban vannak ugyanazok a termékek, ezért nem mindegy mekkora SPAR-ba mész.
AUCHAN (nagyobb szupermarketek): itt a népszerű márkákat kapod meg a legolcsóbban, ezért ide is érdemes járni. A hús szerintem nagyon gyenge minőség, büdös is, de olcsó.
Ilyeneket érdemes venni, mint rizs, gabonák (ezekben veri a diszkontokat magasan, pl. a basmati rizs árát vesd össze a SPAR-éval).
Teljesen értelmetlen a kérdés. Az, amelyik neked szimpatikusabb. Mivel nekem a márkanév nem fontos, mivel tudom, hogy a nagy név és a gagyi is ugyanabban a gyárban, ugyanabban a műszakban és ugyanazon a gépsoron készül, csak más a csomagolása, mindig az olcsóbb dominál, ezért Lidl. Ráadásul a Lidl-nek jó termékei vannak és mindent megkapok ott.
Felmerült itt az Interspar és CBA... hát ezekbe soha nem vásárolnék. Ilyen a MATCH is, mert ugyanazokat a termékeket kétszeres áron kínálják.
Mindenhol ugyanaz a sz@r van, amit a TVK állít elő kb, akkor már inkább a legolcsóbb.
Mi nagyon szeretjük a Lidl-t,mert a termékek itt nagyon jó ár-érték arányúak.Van választék,és különleges terméek is kaphatók.Pl:diétás gyümölcsjoghurtok.
Az Aldiban még nem voltam,így azt nem ismerem.
Lidl
Ott a pésütemény tényleg jobb de mostanság a penny a legolcsóbb és legjobb üzletlánc szerintem.
De mindkettő túl messze van így a spar ahova járni szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!