A Sparban milyen tapasztalataitok vannak a zöld matricás,50%-os termékekről?
Látom nem vagy kollégista :P Mi csak úgy hívtuk azt a részt, hogy "DHP" Azaz Döghús pult. És már azt hiszed, hogy mérgező dolgok vannak ott, de nem. Egyszer sem vettem rossz vagy ehetetlen élelmiszert a zöld cimkések között. Jó, mondjuk én nem fagyasztottam le, aznap vagy legkésőbb másnap megettem-megfőztem. Bár húst ilyet nem szoktam venni, de tejtermékeket, készételeket igen. Akárhányszor sparban járok mindig elnézek oda is. Bár itt Budapesten jobban elviszik, Győrben csak kevesen fedezték fel, így volt miből válogatni.
Bár a 230 ezres spórolást én túlzónak tartom, de havi párezer meg lehet így fogni. vagy esetleg olyat megvenni ami teljes áron drága lenne.
Húsokat annyira nem a sparban szoktunk venni, max pl. tálcás csirke/pulyka mell. Volt, hogy azt fagyasztottunk le majd később lett elkészítve. Semmi baja sem volt, persze azt hozzá kell tenni, hogy azért nem szabad vele sokáig tökölni, hogy előveszem jaj inkább mégis visszarakom, mert akkor garantált a szalmonella. De ez más húsoknál is így van..
A többi dolognak nincsen nagyon baja. Igazából a lejárati idő nem tükrözi pontosan, hogy mikor jár le a termék. Szabályozva vannak ezek a dolgok és 1-2 nap még simán belefér a legtöbbször. Mo-n annyira nem elterjedt, de külföldön a nagy áruházak kukájából simán viszik az ételeket amiket kidobtak mert aznap lejárt, és nem a "csövesek".
Szerintem ha vásárolsz valamit akkor látod rajta, hogy hogyan néz ki és el tudod dönteni. Azt amúgy még hozzátenném azért, hogy a húsoknak sokszor nem az lesz a veszte, hogy lejárt aznap hanem az, hogy 50%-os akkor nem figyelnek annyira rá, lesz.rják. Ezért néz ki olyan csúnyán pl. bizonyos esetekben.
Amúgy el sem tudnád képzelni, hogy az ilyen áruházakban mennyi ideig áll raklapon olyan áru, amit elvileg hűtve kéne tárolni, csak úgy.. Nem kell félni szóval tőlük.
Nem párizsit adnak 60 forintért, hanem mondjuk pulya felsőcombot 700 forint/kg-ért, pontyot 800 ft/kg-ért, kenyeret 100-150 ft/kg-ért, 1 kg almát 150-ért, 1 kg túrót 500 ft-ért, trappistát 700-ért, 10 tojást 150 ft-ért, stb-stb
Köszi a válaszokat! Akkor szerintetek is megérheti kipróbálni nagyobb tételben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!