Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ez lenne a (zöld) borsós tokány?

Ez lenne a (zöld) borsós tokány?

Figyelt kérdés
Tegnap anyósnál ebédeltünk, és nem tudom már pontosan hogy milyen húst mondott vagy karajt vagy tarját? és ez a hús kisebb szeletekben volt, nekem paprikás szaftnak tűnt, valaki leírná nekem a teljes receptet ahogy készíteni szokta? és ha szeletekben hagyjátok a húst akkor hogy lesz puha, és omlós? Köszönöm!!
2013. szept. 1. 17:21
 1/6 anonim ***** válasza:
A tokánynál a hús nem szeletben van, hanem vékony csíkokban.
2013. szept. 1. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Így van, tokányok mindig vékony csíkokra vannak vágva.

általában nem teszünk bele pirospaprikát, ezzel is kicsit eltér a hagyományos pörkölttől.

nagyon sokféle van, a zöldborsós is gyakori fogás nálunk.

rengeteg féle fűszerrel lehet fűszerezni a tokányokat és egyebekkel, füstölt szalonna, uborka, mustár pl a hentestokánynál.

anyósod szerintem egy kissé paprikás pörkölt alapú szaftban puhította a szeletkéket, és arra tett zöldborsót. biztos finom volt így is, csak ez nem tokány volt.

2013. szept. 1. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

ha szelethúst készítek pl a bakonyi gombás szelethez, akkor a következőképpen készítem. lehet karaj, lapocka, akár tarja is.

a kissé kiklopfolt sózott szeleteket lisztbe mártom és serpenyőben zsírban (én )mindkét felét 4-4 percig sütöm. ha minden szelet kész, akkor átpakolom a jénaiba szépen sorba, a lisztes zsiradékot egy kis vízzel beforralom és ráöntöm a húsokra. lefóliázom és kb 40 percig sütöm.

leveszm a fóliát, egy enyhe pírt kap még a sütőben pár percig (kiszárítani nem szabad ) és mehet akármilyen mártásba, vagy mártásos köret mellé.

Ezt most csak a húsra vonatkoztatva írtam.

a zöldborsóstokányt a már fent említett módon készítem, csíkokra vágva. ha érdekel ezt is leírom részletesebben.

2013. szept. 1. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem ilyen volt ? [link]
2013. szept. 1. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
kedves utolsó: nagyon hasonló ez a "szaft"..valami ilyesmi volt,de szeletekben volt a husi.!Köszönöm mindenkinek a választ de kérlek segítsetek hogy ti hogy csináljátok??! aki nem írta hogy hogy készíti kérem pótolja..
2013. szept. 1. 18:38
 6/6 anonim ***** válasza:
52%

Én akkor szoktam hasonlót főzni, ha kevés a húsom.

A csíkokra vagy kis szeletekre vágott disznóhús mindkét oldalát kevés zsíron fehéredésig sütöm. Teszek rá sót, borsot,bazsalikomot, kakukkfüvet, néha valamelyik helyett tárkonyt. Öntök alá kevés vizet, és fedő alatt puhára párolom. Ha kell, közben pótolom a vizet. Amikor a hús puha, zsírjára sütöm. Ekkor rátesezk,mexikói vegyes zöldséget, vagy csak zöldborsót, gombát. Kicsit utána sózom, és kevés vízzel addig főzöm, amíg a zöldség is megpuhul. Akkor megszórom liszttel, öntök rá egy kevés vizet és legalább 2 dl házitejfölt, vagy ha nincs, főzőtejszínt, és összeforralom, hogy jó szószos legyen . A bolti tejföl nem jó, mert az összeáll az ételben.

2013. szept. 1. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!