Miért nem lehet boltban olyan lekvárt kapni, mint amiket sokak mamája csinált?
Próbáld meg piacon, a termelő néniknél. Ha árul gyümit, kérdezz rá, hogy eladó lekvárja lenne-e.
Egyébként nem nagy művészet, Te is meg tudnád csinálni szerintem, otthon. Sajnos a boltokban a nagyüzemiek vannak csak. Rászánnál egy hétvégét, és évekig meglenne a lekvárod. És az tuti minőség lenne.
OFF:Réges-régen volt egy orosz eperlekvár, ami olyan volt, mintha "nagyi" tette volna el, de az sem ma volt...
Ma már kevesen főznek úgy lekvárt, mint nagyanyáink.
A jó lekvárhoz érett gyümölcs és tetszés szerinti cukor kell. Addig kell főzni (4-6 órahossza), amíg a kellő sűrűséget eléri. Akkor lesz jó lekvár belőle, ami évekig eláll.
A nagyüzemben, és sok háztartásban a gyümölcshöz befőzőcukrot kevernek, és egy-két óráig főzik csak. A befőzőcukorban zselatin van, emiatt gyorsabban alvad meg a lekvár. Igaz, hogy zselés állagú lesz, és tésztákba, süteményekbe téve kifolyik a lekvár belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!