A boltban vehetek energiaitalt, ha 17éves vagyok?
Valamikor, úgy 20-25 éve, voltak még olyan helyek a városban (Budapestről vartyogok), ahol ú. n. turmix-italokat lehetett kapni. A legjobb ilyen hely a Marx-téren volt (ma: Nyugati tér a neve), éspedig a mai Alexandra könyváruház helyén (ha jól emlékszem)!
Ott az alap-ital a síma tej-turmix volt, de lehetett epres, szilvás, körtés, banános, stb. gyümölcsös tej-italt is kérni.(Figyelem! itt okvetlenül szükséges két megjegyzés:
1. a "tejitalt" itt nem úgy kell érteni, ahogyan a mai élelmiszer-ellátó áruházakban + egyebütt találhatjátok, hanem VALÓDI tehénből fejt, TÉNYLEGESEN 2,8% zsírtartalmú VALÓDI tejet kell érteni alatta!
2. a gyümölcsök is VALÓDIAK darabok voltak, amit előtted turmixoltak bele a tejbe! [a banán-turmix általában 1-2 darab, finoman érett banánnal kászült])
Folytatva.
Sőt, külön kívánságra még egy darab nyerstojást is beleütöttek, ha kedves voltál az eladó hölgyhöz...!
Egyébiránt mindengyik turmix isteni finom volt, de én a banánosat kedveltem leginkább, egy kis VALÓDI vanília-rúddal megspékelve...!
Én mondom: a nyerstojásos-banános-vaníliás-tejturmixnál nem volt, nem van és nem is lesz különb (értsd: jobb, hatékonyabb és egészségesebb) energiaital! Az KOMPLETT ENERGIA-BOMBA volt! 3,5 deciliter folyékony energia-bomba! 12 órára elegendő energiát adott!
Sztem, mindenki téved, aki azt hiszi, hogy a jelenlegi "energia-italok" közül bármelyik is versenyre kelhetne a fentebbi összeállítású nedűvel! Még a kanyarban sem volna, egyik sem, az tuti!
Dixi!
A NÉVTELENÜL írogatóra reagálva:
Ő szerinte tehát, ha a 17 éves kérdező azt firtatta volna itt, hogy: Leugorhat-e a Szabadság-híd turulmadaráról?, akkor "válaszként" ELEGENDŐ LENNE az a két alternatíva, hogy: Igen/Nem?! NEM VOLNA ELEGENDŐ!
És szerintem a feltett kérdésben sem elegendő!
Az energia-italok ugyanis:
1. a fiatal szervezet számára felesleges (vagy éppen nem is kívánatos) mindenféle gynús adalékanyagokkal készülnek, tehát: NEM EGÉSZSÉGESEK!
2. mivel többnyire az 1. pont szerinti(ismeretlen, vagy "megfelelőnek" álcázott, ámde leginkább veszélyes) adalékanyagokkal (is) készülnek, ezért NEM HASZNOSULNAK MEGEFELELŐEN A FIATAL SZERVEZETBEN!
3. aligha olyan ízletesek és finomak (merthogy BÖDÖSEK!), mint a (valódi) TEJJEL és (valódi) GYÜMÖLCS hozzáadásával (sőt, esetleg még egy nyerstojással is "megbolondítva") készített, vagyis tehát: az egészséges (fiatal) szervezetben TÖKÉLETESEN HASZNOSULÓ - élettanilag nélkülözhetetlen ásványi anyagokkal és vitaminokkal teli - turmix-ital energia-bombák!
Dixi!
Egyébiránt, ha a NÉVTELENÜL írogató egyed a másodéves joghallgató az ELTE jogi karán (sztem ő az...), aki még egy nick-el (rejtek-név, művésznév stb.) sem kívánt itt minket megtisztelni, odáig jut majd, hogy még JOGI DIPLOMÁT IS FOG KAPNI ott, akkor KONTRASZELEKTÍV az egyetemi oktatásunk! Egy joghallgatónak ugyanis azzal is tisztában kell lennie (TUDNIA KELL!), hogy a jogi tanulmányok éppenhogy az emberi szándékok és cselekvés-késztetések, ill. tényleges cselekvések MINŐSÍTÉSÉRŐL (is) szólnak!
Az a "joghallgató", aki előtt ez nem világos, mi több: NEM IS GONDOLJA, hogy ez lesz majd a feladata, az HAGYJA ABBA (még időben...) A JOGI TANULMÁNYAIT, és menjen SZERZETESNEK!
Dixi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!