18 év alatti vehet egy boltban energiaitalt?
Figyelt kérdés
2012. júl. 2. 08:30
1/9 anonim válasza:
Sajnos igen. De már van rá országgyűlési kezdeményezés rá, hogy tiltsák. Hiába finom, káros.
2/9 anonim válasza:
Én kb 12 éves korom óta iszok energiaitalt alkalmanként. Heti max 1 darabot. Eddig 1x nem adták ki azért, mert nem voltam még 18 éves.
3/9 anonim válasza:
Nincs még semmi erre vonatkozó törvény, de akarnak bevezetni.
4/9 anonim válasza:
Még igen, de szigorítani akarják. Emlékszem anno még mi is vettünk energiaitalt még 10 évesen is. Bár nekünk elég volt kb. havonta, vagy még ritkábban 1-et venni, most meg az a mánia, hogy vedelik a kis hülyék minden nap, mintha muszáj lenne inni.
5/9 anonim válasza:
Még igen, de szigorítani fogják.
Amúgy nem azokkal van a baj, akik heti 1-3 darabot isznak, hanem azokkal aki napi 4-5öt is ledöntenek, mert ennyi koffein még egy felnőttnek sem egészséges nem ám egy tinédzsernek.
6/9 anonim válasza:
Nem a koffeinnel van a gond - hisz az van a kávéban, teában is - bár azt sem jó mértéktelenül vedelni, hanem a taurinnal.
7/9 anonim válasza:
Nálunk a sulival szemben van egy bolt. Ott csak 18+ vehett. Igaz utca másik végében már ki adják.
8/9 anonim válasza:
nekem kiadtàk múltkor a burn energiaitalt 12/l
9/9 anonim válasza:
persze, kiadják.
A károsságról meg annyit, hogy nem azon kell élni, nem azt kell víz helyet fogyasztani, meg minden nap inni. Egyszer kétszer egy hónapban, amikor szükséges még belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!