Teszkóban miért raknak ki 1500 ft-os almát?
A 400Ft-os másnapra megrohad otthon.
Max sütibe szoktam venni,ha sok kell, meg abba úgyis kerül fűszer.
Enni nem jó.
Az Idared a legócskább ízű almafajták egyike. Úgy 10 éve olvastam valami kertészeti újságban, hogy Magyarországon kívül eladhatatlan.
Jól tárolható házi körülmények közt is, ezért a régi időkben, mikor még télen aranyáron adták az almát a boltokban, több rekesz almát vettek az emberek szüret idején, és ették, ameddig tartott. És sokan még ma is erre emlékeznek, hogy régen ezt vették a szüleik-nagyszüleik, és tovább alma maradt, mint a legtöbb sokkal finomabb fajta.
De manapság már hűtőházban tárolnak mindent, a jobb fajtákat se adják többért, mint az Idaredet (mikor nem akciós), és mindegyiket egyformán éretlenül szedik le, mikor még nem érték el azt az állapotot, hogy képesek legyenek rendesen utóérni. Akkor meg már csak nem olyan hülye az ember, hogy Idaredet vegyen. Ha már egyszer rászorul valaki, hogy ilyen drágán vegyen gyümölcsöt. (Én inkább megtermelem magamnak 20 Ft/kg áron, és csak akkor szüretelem le, amikor itt van az ideje.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!