Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Teszkóban miért raknak ki...

Teszkóban miért raknak ki 1500 ft-os almát?

Figyelt kérdés
Ott van alatta 400 ft-os idared alma, mindenki azt fogja venni. De van egy másik csomó olcsóbb alma, semmi értelme kirakni almát ennyiért. Ez valami marketing/pszichológiai trükk?
jan. 2. 12:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a Crimson Snow alma a kedvencem, kb. háromszor 400 szokott lenni. Régen Idaredet, olcsóbb almákat vettem, de jó ideje nem vagyok elégedett a minőséggel, akár piacon, akár üzletben szereztem be, így inkább kiadok többet egy számomra mindenhol finom almáért.
jan. 2. 15:31
 12/17 anonim ***** válasza:
77%

A 400Ft-os másnapra megrohad otthon.

Max sütibe szoktam venni,ha sok kell, meg abba úgyis kerül fűszer.

Enni nem jó.

jan. 2. 16:21
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a Granny Smith-t eszem, az meg szintén nem a legolcsóbb...
jan. 2. 17:23
 14/17 Justinianus ***** válasza:
Ja, ugyanígy nem vesz senki Mercedest meg BMW-t sem, mikor ott a Skoda meg Suzuki.
jan. 2. 21:11
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem is értem, miért venné bárki az egyik legjobb romániai borász, a sokszoros díjnyertes, nemzetközileg is nagyra becsült Balla Géza édes kadarkáját 9000 forintért, amikor két polccal lejjebb ott a duna-tisza közöli félédes vörös cuvee kevesebb mint tizedannyi áron.
jan. 3. 08:59
 16/17 anonim ***** válasza:

Az Idared a legócskább ízű almafajták egyike. Úgy 10 éve olvastam valami kertészeti újságban, hogy Magyarországon kívül eladhatatlan.

Jól tárolható házi körülmények közt is, ezért a régi időkben, mikor még télen aranyáron adták az almát a boltokban, több rekesz almát vettek az emberek szüret idején, és ették, ameddig tartott. És sokan még ma is erre emlékeznek, hogy régen ezt vették a szüleik-nagyszüleik, és tovább alma maradt, mint a legtöbb sokkal finomabb fajta.

De manapság már hűtőházban tárolnak mindent, a jobb fajtákat se adják többért, mint az Idaredet (mikor nem akciós), és mindegyiket egyformán éretlenül szedik le, mikor még nem érték el azt az állapotot, hogy képesek legyenek rendesen utóérni. Akkor meg már csak nem olyan hülye az ember, hogy Idaredet vegyen. Ha már egyszer rászorul valaki, hogy ilyen drágán vegyen gyümölcsöt. (Én inkább megtermelem magamnak 20 Ft/kg áron, és csak akkor szüretelem le, amikor itt van az ideje.)

jan. 3. 11:29
 17/17 anonim ***** válasza:
Én azon szoktam csodálkozni, hogy 600-700 Ft az idared, amikor a sokkal jobbak is ennyibe kerülnek, és gondolom meg is veszik. Ízetlen (íztelen) vacak.
jan. 3. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!