Bolti eladók kézzel fogják meg a süteményt ? Zsömlét, kiflit is.
Nem mosnak kezet stb.
Ezt láttam.
Ez nem jó ugye ?
Értem én, hogy betegre (de szó szerint ám) aggódják egyesek magukat, mert ez ömlik ránk. De hát mi a jó istent csinál az immunrendszer? Ha minden nagyon „steril”, nem alakul ki a védelem kellő szinten, és ledönt egy enyhe fertőzés is.
Voltam bent látogatóban a covid alatt. Negyed óra volt levetkőzni. Dupla kesztyűt adtak rám. De sem fel, se le nem úgy ám, hogy megfogom és felhúzom…
Szóval, keresztül vihető az, hogy alaposan kezetmosok, várok míg megszárad, óvatosan fogva felhúzom a kesztyűt, megfogom a kést… opsz! A kés nem mosakodott be!
Levágom a husit, mérlegelem, becsomagolom. Majd fertőtlenítő a kesztyűre, óvatosan leveszem, intézem a fizetést, majd újra kezdem a mosakodással.
Ez a gyakorlatban úgy szokott lenni, hogy ha nincs rajta kesztyű, akkor úgy, ha van, akkor meg amúgy, de végig egyformán.
15
Már le van írva itt..Ha félsz,akkor fogyasztás előtt tedd be a mikróba vagy a sütőbe néhány percre.Aztán kész.Fertőtlenítve lesz.Ennyi.Probléma megoldva.
17
Csak nem kenik be sz.rral és nem áztatják be pisába az eladók vagy a vevők a zsömléket....
Ha egy gyenge gyógyegér vagy, akkor biztos veszélyes, amúgy meg 33 évem alatt soha nem lett semmi bajom, pedig szoktam pékárut venni, amiket ki tudja ki fogdosott össze.
De mondok jobbat, múltkor az okmányirodában az a zsinóros toll, ami ki van rakva, hogy aláírd a cuccokat, lógott ki a 7-8 éves gyerek szájából, mert amíg anyuka beszélt, addig a gyerek rágcsálta a tollat, szóval ha ennyire félsz a baciktól, inkább sehol ne nyúlj semmihez, ki se menj a lakásból, mert az emberek jó nagy része mindent összefogdos ki tudja milyen állapotban (hatalmasat tüsszent a tenyerébe, aztán azzal kapaszkodik, stb), tele van az egész város bacilusokkal, de erre van az immunrendszer, hogy ezeket elpusztítsa. Az immunrendszered nem csak influenzajárvány idején működik, hanem napi szinten, folyamatosan. Nem azért nem vagy beteg évi 365 napban, mert csak egy évben párszor nyelsz be kórokozókat, hanem mert ideális esetben csak a komolyabb vírusok döntenek ki, nem egy kis kosz a kiflin.
Elég ha előtte szarni-huggyozni volt, aztán kézmosás mint olyan kanyarban sincs. És megy vígan pakolni a zsemlét puszta kézzel, azzal amivel előbb kitörölte a seggét. A wc papír használat nem helyettesíti a kézmosást.
Itt nálunk a Sparban voltam már tanúja annak, hogy az orrát túrta, utána meg azonnal pakolta puszta kézzel a frissen sült péksütiket. Azóta nem veszek ilyeneket sehonnan, inkább megsütöm itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!